Evo što iz kluba Super Super tvrde o svom poslovanju, iako inspekcija i naš čitatelj kažu drugačije!

Foto: Fah

U noćnom klubu na Trnju netko je aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari i nekoliko je osoba ozlijeđeno, objavila je zagrebačka policija. Udruga Zagreb Pride je objavila da je riječ o nasilju iz mržnje prema sudionicima LGBTIQ zabave u zagrebačkom klubu Super Super i pozvao vlasti da napad osude, a policiju da brzo nađe počinitelja.

U izjavi za Večernji list, voditelj kluba Super Super u kojem se sve dogodilo, rekao je da su se nekom na “piku” našli još dva mjeseca prije, od kad su im inspekcije stalno za vratom.

“Plaćamo naknadu ZAMP-u i “kucaju” se svi računi za ulaznice. Ovaj se prostor koristi uglavnom kao fotostudio, a dvaput mjesečno organiziramo zabave, proslave rođendana i slično. Mi kao udruga ne pružamo ugostiteljske usluge, već za nas to čini treća tvrtka koju unajmljujemo i koja također fiskalizira sve račune”, rekao je.

Kada je u zagrebačkom noćnom klubu Super Super netko aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari usred LGBT zabave, nastao je stampedo i u nemogućnosti brzog izlaska is kluba, dvije osobe su lakše ozlijeđene. Propusta i pogrešaka je bilo, a najveća je bila ta što klub nema dozvolu za rad, odnosno nije ishodio rješenje o obavljanju ugostiteljske djelatnosti te ga je Ministarstvo turizma prijavilo Carinskoj upravi Ministarstva financija koja još nije gotova s inspekcijom istog objekta.

Podsjetimo, narod.hr je kontaktirao Turističku inspekciju Ministarstva turizma.

Evo što nam je inspekcija odgovorila: LGBT klub Super Super nema dozvolu za rad!

U nastavku pročitajte njihov odgovor:

Poštovani,

U svezi Vašeg upita o tome da li je Turistička inspekcija Ministarstva turizma obavila inspekcijski nadzor nad poslovanjem “noćnog kluba Super Super” na adresi Radnička cesta 27 u Zagrebu, te, ako jest, što je utvrđeno, navodimo kako slijedi:
Ministarstvo turizma, Samostalni sektor turističke inspekcije, Služba turističke inspekcije – Područna jedinica Zagreb, je dana 20. listopada 2016. godine zaprimila prijavu na rad kluba Super Super, na adresi Radnička cesta 27 (u sklopu Tvornice Katran). U predmetnoj prijavi se, između ostalog, navodi kako predmetni klub nema ishođeno rješenje nadležnog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo o ispunjavanju minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.
Postupajući po predmetnoj prijavi, turistički inspektor je 28. listopada i 2. prosinca 2016. godine, pokušao obaviti inspekcijski nadzor u predmetnom klubu, međutim isti je bio zatvoren, te nije zatekao osobe koje bi mu pružile saznanja o radu i statusu predmetnog objekta.
Nadalje, turistički inspektor je inspekcijskim nadzorima obavljenim 12. i 19. prosinca 2016. godine nad pružanjem ugostiteljskih usluga u prostorijama udruge STUDIO KATRAN, utvrdio osnovanost navoda u predmetnoj prijavi, odnosno utvrdio je da se ugostiteljska djelatnost obavlja bez rješenja nadležnog ureda i o čemu je 20. prosinca 2016. godine obavijestio Carinsku upravu Ministarstva financija.

S poštovanjem,

Ministarstvo turizma
Samostalni sektor turističke inspekcije
Služba inspekcijskog nadzora u području ugostiteljstva i turizma

Nasilje u gay klubovima: Super Super nije jedini – sjećate li se Hot Pota i ubojstva manekena?

Zanimljivo je da se portalu narod.hr javio  čitatelj s informacijama da je riječ o prostoru registriranom kao Udruga građana koji ne zadovoljava uvjete zaštite od požara.

EKSKLUZIVNO: Klub Super Super – bez dozvole za rad i uvjeta za zaštitu od požara

Na ulazu se naplaćuje ulaznica koja se izdaje bez fiskaliziranih računa, jer se to smatra obaveznom donacijom, za ljude koji uopće nisu članovi Udruge. Povremeno se od pojedinih ljudi odnosno gostiju ugostiteljskog objekta uzimaju podaci sa osobne iskaznice i upisuje ih se u “Zahtjev za članstvo u Udruzi”, pa ako bi i došla inspekcija onda se oni smatraju članovima Udruge, iako je svima jasno da su oni samo prividni članovi Udruge koja zapravo obavlja ugostiteljsku djelatnost”, napisao nam je čitatelj.

Žrtva napada ispred kluba Super Super tvrdi: Suzavac možda i nije bio motiviran mržnjom prema homoseksualcima

I dok policija i dalje istražuje tko je u noćnom klubu Super Super na Radničkoj cesti u nedjelju 12. veljače u 3,35 sati bacio suzavac, Jutarnjem listu javio se muškarac koji je u nedjelju 29. siječnja u 6,10 sati napadnut ispred istog kluba.

“Dobio sam udarac šakom u glavu. S obzirom na veliki gay party, klub je bio dupkom pun. Otišao sam sa svojim društvom, a pri zatvaranju, na izlasku, bilo je točno 6,10 sati, kad je već bio ‘fajrunt’ napao me čovjek kojeg sam primijetio sat vremena prije toga unutra, pijanog, samog. Kod izlaska sam ga vidio na vratima. Stajao je sa zaštitarom. Nekoliko minuta kasnije njega je jednostavno ‘prebacilo’, sjurio se niz stepenice s vanjske strane i napao moje društvo, dvoje odgurnuo, a mene udario vičući kako sve pedere treba potamaniti. Nekoliko trenutaka iza toga je došao zaštitar, koji je do tada to gledao, doviknuo ‘sorry’ i ovoga pod ruku odveo u auto.”

“Nisam sklon aktivizmu, barem ne onom kakav je prisutan kod nas, ali ću danas otići dati izjavu na ‘pravo’ mjesto. Bio sam u VIII. policijskoj postaji na Trnju. Sa mnom je razgovarala jedna inspektorica i ja sam joj opisao počinitelja. Prema razgovoru zaključio sam da taj opis odgovara i jednom od počinitelja od ove nedjelje, a posebno neki dijelovi odjeće. Osobno, ne mislim da se radilo o nekom tko ima nešto protiv osoba istospolne orijentacije, već mi se prije čini da se ovdje radi o sukobu između klubova.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr