Evo što je za Narod.hr odgovorio DORH glede šovinističkog teksta Vedrane Rudan

Foto: Snimka zaslona, Fah; fotomontaža: Narod.hr

“Od kraja studenog 2013. godine, kad je na blogu Vedrane Rudan objavljen tekst na koji se odnose Vaša pitanja, pa do danas, niti jedno državno odvjetništvo nije zaprimilo kaznenu prijavu koja bi se temeljila na navodima iz tog teksta. Bude li takva kaznena prijava zaprimljena, nadležno državno odvjetništvo ocijenit će postoji li osnovana sumnja na kakvo kazneno djelo te o tome donijeti državnoodvjetničku odluku.”, odgovorili su iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) na upit Narod.hr-a glede vulgarnog teksta protiv Hrvata koji je napisala književnica i novinarka Vedrana Rudan.

Od DORH-a smo zatražili odgovore na ova pitanja:

1. je li netko prijavio navedeni tekst Državnom odvjetništvu

2. jesu li upoznati s ovim tekstom

3. mogu li odgovoriti postoji li u tekstu gospođe Vedrane Rudan osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo?

4. hoće li DORH istražiti navedeni slučaj?

> (VIDEO) Vedrana Rudan u šovinističkom tekstu objavila da više nije Hrvatica: ‘Možda, možda su Hrvati poput ostalih ljudskih bića, ali kad vidim povijest ovog naroda…’

Državnom odvjetništvu skrenuli smo također pozornost na Vladinu Kampanju poticanja na prijavljivanje zločina iz mržnje i govora mržnje.

Kopirali smo im u cijelosti i tekst gospođe Vedrane Rudan uz poveznicu prema izvorniku naslova Nisam Hrvatica s njezinog bloga u cijelosti, a u kojem između ostalog piše:

Voljela bih da negdje postoji knjižica, pedesetak stranica, mali smo narod, u kojoj bi pisalo tko su hrvati. Za sve one koji žive u ovoj zemlji a ništa ne znaju o hrvatima. Hrvati su bića koja su se u svojoj povijesti uvijek najugodnije osjećala u moćnoj tuđoj guzici. Austrijskoj, talijanskoj, mađarskoj, njemačkoj, američkoj a posebno u EU guzičetini. Bar tako govore. Iz jugoslavenske su izašli razarajući joj hemoroide i najzad postali “svoj na svome”.

“Svoj na svome” bili su i za vrijeme NDH. Hrvatske kame rezale su srpske, ciganske, židovske i krivomisleće hrvatske vratove s tolikim užitkom da je Hitler osobno zamolio Pavelića da oladi svoje dečke. Zanimljiv je i podatak da je u NDH postojao jedini dječji koncentracijski logor u Evropi. Da li su hrvati slučajno pred šezdesetak godina bili zločinci? Takvo je vrijeme bilo? Da je to istina ne bi danas nogometaš neandertalac kome je kvocijent inteligencije manji od broja cipela pozivao na klanje. Neandertalac? Prejaka riječ. Nije jedini urlao. Tisuće ljudi razdragano je odgovaralo na ustaški poklič.

Smrt pederima! Ajmo na referendum! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Da kojim slučajem u Hrvatskoj žive samo pederi Amerikanci hrvati bi istim bolesnim žarom glasali PROTIV. Doduše, u tom slučaju referenduma ne bi bilo.

Možda, možda su hrvati poput ostalih ljudskih bića, Nijemaca, Mađara, Francuza… Možda samo opet živimo u vremenu kad fašizam guta zemlju po zemlju, čovjeka po čovjeka. Možda nema genetskih zločinaca. Možda. Ipak, kad bacim oko na povijest svoga naroda koje se ogromna većina građana ove zemlje ne stidi poželim svojoj unuci poslati poruku.

Mala, tvoja nona NIJE HRVATICA. I time se ponosi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr