Kako su na FB stranici građani komentirali Brkićevu objavu o HDZ-u i SDP-u za istim stolom

Foto:; snimka zaslona, montaža narod.hr

Nakon sudjelovanja na tribini u organizaciji Hrvatsko-europske kulturne zajednice pod nazivom „Nova hrvatska migracija“ na kojoj se govorilo o aspektima novog vala iseljeništva iz Hrvatske u Njemačku posljednjih godina, Milijan Brkić, potpredsjednik hrvatskog Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, je na FB objavio svoje izlaganje pod naslovom “Nema nama naprijed dok HDZ i SDP ne sjednu zajedno za stol i dogovore se što je najbolje za naš narod i jedinu nam Hrvatsku”.

Nakon interesne koalicije s HNS-om – priprema li Brkić teren za koaliciju HDZ-SDP?

Vrlo brzo dobio je čitav niz odgovora u kojima se većina komentatora čudi njegovom spominjanju HDZ-a i SDP-a za istim stolom.

Ovo su neki od njih:

“Sada, kako stoji, zajedno ste glasovali za gmo, protiv amandmana Mosta, pa mi se čini da nema velike razlike između te dvije stranke, a birači su protiv gmo hrane. Kako to neko može objasniti da saborski zastupnici i jedne i druge stranke idu protiv volje građana R.Hrvatske. To će se morati odraziti na prvim izborima koji budu…….”

” Ovo je kao da gledam neku lošu komediju… Netko tko je do prije dva dana vodio rat s lijevicom, sad priča o suradnji s istima. Neki dan priča o vučiću ko da mu je rod rođeni.
Više ste vi puta brkiću dokazali suradnju s sdp-om, kaj se tiče HNB-a, kaj se tiče saborskih povlastica i sad kad je u pitanju bio GMO. Pokazali ste suradnju u 25 godina uništavanja ove zemlje. Zanimljivo kako vi licemjeri poput zmija odbacite kožu kad osjetite miris masnog brka.

Najbolje ćete napraviti da zajedno s vašom braćom, kolegama iz SDP-a, HNS-a, SDSS-a i svima onima koji vas podržavaju lagano odete u tu dijasporu… Da nas oslobodite tih vaših laži, pretvaranja, dvoličnosti.”

” E, moj Brkiću, dobro su ti oprali mozak.
HDZ je oduvijek bio (bar u vrijeme Tuđmana) bio za nezavisnu državu Hrvatsku.
SDP je oduvijek bio da hrvatska bude dio Jugoslavije.
To dvoje nikad neće naći ISKRENI zajednički jezik. Bar ne što se tiče SDP-a. Izgleda da bi oni tebe mogli prevesti žedna preko vode.”

” Došlo vrijeme da se dva oka spoje na jednom licu i potamane ono malo što je još ostalo za potamaniti…SDP + HDZ = još veće nevolje i tragedije za hrvatski narod i državu….HVALA VAM….”

” Dok god u vrhu HDZ-a prevladavaju politički jugoslaveni nema sreće. HDZ mora biti stranka naslonjena na tradiciju hrvatskoga naroda i na njegovu bit, a to je ljubav prema narodu, Domovini i vjera u Boga. Pritom je nužno odstraniti kriminalce iz stranke. SDP se mora u isto vrijeme riješiti zločinačke komunističke ideologije koja pripada dvadesetom stoljeću, a Tita i njegove partizane povijesno osuditi i odreći ih se. Krenimo mi. Očistimo HDZ od udbaško- jugonacionalističkih i kriminalnih struktura i već će dvije trećine posla biti obavljeno..”

” Gosp. Brkiću… Svi koji zagovaraju veliku koaliciju guraju nas u ponor iz kojega ne bi bilo povratka. Ne samo zato što bi velika koalicija bila prijevara birača, već prije svega smrt Hrvatske, jer bi takva koalicija onemogućila bilo kakve ozbiljnije promjene, ili reforme, kako sada svi guguću, i samo bi učvrstila aktualno stanje dogovornog kapitalizma i dogovorne demokracije, što je izbor ustavnih sudaca već raskrinkao. To ne bi bila “stabilnost”, već mir mrtvačnice.Programi HDZ-a i SDP-a su u svemu bitnome isti, na tragu državnog kapitalizma i dogovorne ekonomije, u svim bitnim političkim i svjetonazorskim pitanjima od gay brakova do kadroviranja i “mentaliteta” HDZ i SDP su dvije strane istog novčića. Ćirilicu u Vukovaru zakuhao HDZ, zasolio SDP… Beskonfliktno i nepodijeljeno društvo zove se diktatura, a moguća koalicija ovakvog HDZ-a i SDP-a dovela bi na čelo države mutanta s prezimenom Milenković, mutanta koji bi u takvoj demokraturi zabetonirao bilo kakav sukob, čitaj promjenu, a Ustavni sud postao model kadroviranja u državi, kao i načinu vođenja iste.”

” Stanje u zemlji je rezultat dogovora SDPa i HDZa. Prenapuhana državna administracija guši ekonomiju. Državna dministracija služi za skupljanje glasača vladajućih stranka. Dok su se samo SDP i HDZ izmjenjivali na vlasti, administracija nije trebala biti velika kao danas i stanje je bilo donekle održivo. Kako su se pojavile nove, značajnije stranke, da bi se SDP i HDZ održali na vlasti povećavaju administraciju. Da bi se to financiralo, podižu se postojeći porezi i uvode novi. S povećanjem poreza, pada broj radnih mjesta. S padom radnih mjesta, pada financiranje administracije, na što se odgovara podizanjem poreza.”

” Milijane, imali ste 20 godina da od ove zemlje napravite Švicarsku.Tako da te Vaše prazne riječi puše još samo oni koji od sebe rade majmune dok se valjaju po podu sa partijskom iskaznicom HDZ-a nataknutom na čelu, i to samo zato jer imaju privatne koristi od članstva u HDZ-u. Vaša stranka HDZ skupa sa SDP-om uništila je, izdala i prodala Hrvatsku ! Vi ste skupa krivi za ovo stanje u zemlji, nisu nam krivi ni Srbi ni Kinezi ni Englezi. Krvavo smo platili slobodu u domovinskom ratu da bi nas vi političari tako olako rasturili u miru !! Brže bolje ste nas uvalili u novu Jugoslaviju takozvanu EU, u kojoj ćemo uskoro biti skupa sa Srbijom. Sjedite u saboru i ne možete ni jednu jedinu odluku donijet samostalno bez EU, svi zakoni i sva pravila nametnuti su nam iz EU a svi vi zastupnici u saboru ste samo zapisničari koji formalno potvrđuju odluke iz Brisela i koji od EU jedino ne moraju tražiti odobrenje za ići na WC, za sve drugo ruke su vam vezane. Vama političarima koji ste ovo napravili od naše zemlje, neka Bog oprosti, jer narod neće.”

Više komentara pogledajte na snimkama zaslona.

Nakon političke trgovine s HNS-om i nastanka interesne koalicije HDZ-HNS, i sami komentatori se pitaju priprema li Brkić teren za veliku koaliciju HDZ-SDP.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr