(FOTO, VIDEO) U Rijeci je održan koncert i okupljanje za život

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

U subotu je u Rijeci pod sloganom “Moja kultura je kultura života” održano okupljanje za život, a organizatori i sudionici, kojih je po procjeni policije bilo oko 350, poručili su da im je cilj poduprijeti pravo na život od začeća do prirodne smrti kao temeljno pravo čovjeka.

Okupljeni su transparentima poslali poruke poput Život je najveća od svih vrijednosti, njemu su sve druge vrijednosti podređene, Živi i pusti druge da žive, Zanimljivo da su svi koji se protive životu već rođeni, Ljudski život započinje začećem – dokazala znanost.

>(FOTO, VIDEO) Zagreb: Najmasovnija manifestacija u RH odgađa se zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom

>Analizirali smo fotografije: Na prosvjedu protiv Hoda – sisački SDP i ljudi na gradskom novcu

Koncert je održala grupa Trio Andreas.

Inače, slogan “Moja kultura je kultura života” izabran je u kontekstu Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine.

Ove godine protuprosvijeda nije bilo pa je koalicija Radničke fronte koju predvode Katarina Peović i Radojka Borić konferenciju za medije pod nazivom “Hod za život gazi žene” sa osvrtom na akciju “Hod za život”, te nedavne izjave.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr