(FOTO) U Vukovar Dunavom doplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer

Foto: www.vukovar.hr

U Vukovar je u petak uplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer s putnicima iz Velike Britanije, Irske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su po pristajanju dočekali i pozdravili predstavnici gradskih vlasti i vukovarske turističke zajednice.

Brod “Ariana” prvi je od predviđenih 318 turističkih kruzera, koliko bi ih ove godine trebalo Dunavom doploviti i pristati u Vukovaru.

“Zadovoljni smo što se svake godine povećava broj turista koji dolaze u Vukovar. Turizam je veliki potencijal ovoga kraja i imamo puno toga za ponuditi”, kazala je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prošle godine u Vukovar je pristao 231 kruzer s oko 32.000 putnika, a ove godine najavljen je dolazak 318 kruzera.

Sekulić je kazala kako turiste s kruzera najviše zanima kulturna baština Vukovara, a s Gradskim muzejom Vukovar i Muzejom vučedolske kulture Vukovar im u tom pogledu ima što ponuditi.

Goste s prvog kruzera na pristaništu u Vukovaru dočekali su tamburaši, a ponuđeni su im slavonski i srijemski gastronomski specijaliteti. Tijekom boravka u Vukovaru obići će gradsko središte te posjetiti Gradski muzej Vukovar.

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina