Grad tvrdi kako nije mogao do papira za projekt Dječjeg centra, dr. Nogalo sve demantira

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

Grad Zagreb priopćenjem se bratio javnosti pojašnjavajući svoje poteze vezane uz situaciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak te smjenu tamošnjeg ravnatelja dr. Bore Nogala. Istovremeno, pritom navode uzroke koji su doveli do smjene ravnatelja.

Tvrde da su nalaz Gradskog kontrolnog ureda o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak u Gradu dobili 4. studenog ove godine, a da je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Ana Stavljenić Rukavina Vijeće, kao i ravnatelja, s njime upoznala na sjednici 2. prosinca.

Dr. Nogalu su tada, navode, dali dva dana da se o nalazu očituje pri čemu ističu da on to nije učinio, jednako kao što nije zatražio ni novi rok o očitovanju.

> Tko su članovi Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak i kako je izgledala sjednica na kojoj je smijenjen ravnatelj? 

> (VIDEO) Liječnici sa Srebrnjaka podržali smijenjenog dr. Nogala: ‘Zaključili smo da nije bilo protupravnih radnji, ništa nije provodio izvan svojih ovlasti’ 

> Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak se rasplakao: ‘Teško je gledati što rade našoj bolnici i kako mene politički smjenjuju’ 

“Napominjemo da je Gradski kontrolni ured mogao napraviti uvid samo u onu dokumentaciju koju je dostavio ravnatelj bolnice. Stoga je nejasno zašto se ravnatelj nije očitovao, zatražio drugi rok o očitovanju ili priložio drugu dokumentaciju u odnosu na onu koju je dostavio Gradskom kontrolnom uredu, kada već tvrdi da je ima”, navode u priopćenju.

Navode da Nogalovom smjenom žele zaustaviti projekt Dječjeg centra za transplantacijsku medicinu odbacuju, jer, kako kažu, taj projekt podržavaju od 2009. godine i u njega su uz logističku i stručnu pomoć dosad uložili 28 milijuna kuna.

Navode da su projekt podržavali i kada podršku nije imao pri čemu ukazuju na različite komunikacije i dopise koje su dostavljali tada aktualnim ministrima i mjerodavnim ustanovama.

Naglašavaju kako su tražili i dokumentaciju koja bi im mogla biti podloga za raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova, no da je do danas nisu dobili, pišu 24sata.

“Stoga postavljamo pitanje: zašto se dokumentacija skriva od Grada Zagreba kao osnivača i vlasnika Dječje bolnice Srebrnjak, a od kojeg se ujedno traži da pokrije sve za Europsku komisiju neprihvatljive troškove za koje danas nemamo nikakvu predodžbu koliko bi mogli iznositi?”, zaključili su.

Dr. Nogalo: To je čista podvala!

Ovo je čista podvala, kao i sve ostalo, rekao je za 24sata smijenjeni ravnatelj Bolnice Srebrnjak, doc.dr. Boro Nogalo, osvrćući se na priopćenje u kojem se tvrdi da bolnica Gradu nije dostavila dokumentaciju projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

Doc.dr. Nogalo ističe da su tvrdnje iz Grada potpuna neistina, jer su dokumentaciju dostavljali nekoliko puta, i to takozvane “feasibility studije”, odnosno, studije o isplativosti ulaganja.

Budući da je projektna, i sva ostala dokumentacija, golema, sa Srebrnjaka su, kaže doc.dr. Nogalo, u više navrata zvali predstavnike Grada da dođu na sastanak i u bolnici pogledaju kompletne dokumente projekta.

No to nisu učinili, a da su im studije poslane, i da ih se pozivalo da dođu vidjeti svu dokumentaciju, postoje pisani tragovi, ističe doc.dr. Nogalo, dodajući da je, na kraju krajeva, riječ o projektu bolnice i Vlade RH, a ne o gradskom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata