Gradonačelnik Gospića za Narod.hr: ‘Ni HDZ ni Milinović nisu nikakvi politički čimbenici u Ličko-senjskoj županiji’

Foto: Fah

“Prije dvije godine sam pobijedio Hrvatsku demokratsku zajednicu na čelu s Darkom Milinovićem.
A sada su se oni još međusobno podijelili – i tko bi tu trebao biti najjači? Procijenite sami.
Ako smo mi prije dvije godine bili najjači politički čimbenik u gradu Gospiću i vrlo značajan u Ličko-senjskoj županiji, čudi mi se kako smo stavljeni u treći ili čak u četvrti plan u medijima. Imam osjećaj ne samo da nas se zanemaruje nego da je to sve jedan veliki komplot.
Jedini sam gradonačelnik u Republici Hrvatskoj koji ne uzima plaću, nema dohodak, nema službeni auto, nema službeni telefon, nema službenog vozača. Zato mi je i porastao rejting za 20% u posljednje dvije godine.
Mi smo stabilizirali proračun grada, mi smo investirali u infrastrukturu i pripremamo se da ove godine počnemo otvarati radna mjesta u proizvodnji. Iz jednoga ponora i bankrota postali smo grad koji nekako funkcionira” – rekao je za Narod.hr gradonačelnik Gospića i predsjednik Hrvatske stranke prava Karlo Starčević.

(VIDEO) Karlo Starčević: ‘HDZ nema kontrolu u područjima koja obuhvaćaju dvije trećine Like’

Iznenađujuć uspjeh na prošlim lokalnim izborima – najavljuju još veće uspjehe

Dok mediji uoči izbora za Županijsku skupštinu u Lici kao potencijalne pobjednike navode listu bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića te listu HDZ-a kojoj je na čelu Marijan Kustić, redovito zaboravljaju navesti stranku koja je na prošlim lokalnim izborima ostvarila iznenađujuće velik uspjeh.

Riječ je o HSP-u na čelu s Karlom Starčevićem, koji je u drugom krugu lokalnih izbora 2017. pobijedio HDZ-ovog Petra Krmpotića te postao gradonačelnik Gospića.
Lista HSP-a na čelu sa Starčevićem u izboru za Gradsku skupštinu osvojila je 33% glasova, odmah nakon HDZ-ove liste koja je dobila 48,7% glasova birača.

Tko je Karlo Starčević – novi gradonačelnik Gospića?

Na listi za županijsku skupštinu Starčevićeva koalicijska lista “Bura promjena” osvojila je 22% glasova, dok je HDZ dobio 55,3% glasova.

Nakon što je postao gradonačelnik, Karlo Starčević postao je poznat po svom potezu kojim se odrekao svoje plaće te je dao za stipendiranje devetero studenata.

(VIDEO) Karlo Starčević: ‘HDZ nema kontrolu u područjima koja obuhvaćaju dvije trećine Like’

I na izborima u nedjelju Stranka prava očekuje velik uspjeh, a o tome je Karlo Starčević govorio za Narod.hr.

“Prije dvije godine je sam, kao predsjednik Stranke prava, na izborima potukao Darka Milinovića koji je bio predsjednik Županijskog vijeća HDZ-a. Ne razumijem po kojem kriteriju je Milinović relevantan čimbenik u Ličko-senjskoj županiji u ovom trenutku. Oni samo mogu podijeliti ono što je njima ostalo. Ja sam pobijedio Hrvatsku demokratsku zajednicu na čelu s Darkom Milinovićem.

A sada su se oni još međusobno podijelili – i tko bi tu trebao biti najjači? Procijenite sami.” – rekao je Starčević i dodao:

“Ako smo mi prije dvije godine bili najjači politički čimbenik u gradu Gospiću i vrlo značajan u Ličko-senjskoj županiji, čudi mi se kako smo stavljeni u treći ili čak u četvrti plan u medijima. Imam osjećaj ne samo da nas se zanemaruje nego da je to sve jedan veliki komplot.”

Grad smo od bankrota doveli u stanje funkcioniranja

Kao najveće uspjehe u svom dosadašnjem mandatu, Starčević ističe:

“Ja sam rastjerao strah kojeg su oni širili po gradu Gospiću. U Gospiću je konačno zavladalo zajedništvo i jedinstvo, iako je grad uoči mog preuzimanja bio podijeljen i „popucao” po svim šavovima, s dugom od više od 20 milijuna kuna kojeg su napravili moji prethodnici. Ja sam taj dug sanirao. Investirali smo iz raznih europskih fondova i državnih fondova pojedinih ministarstava negdje oko 23-24 milijuna kuna. Imamo potpisanih ugovora za 2019. godinu za 24, 5 milijuna kuna i imamo već dogovorenih projekata za drugu polovinu 2019. godine, u vrijednosti od oko 19,5 milijuna kuna.”

Također je dodao:

“Mi smo stabilizirali proračun grada, mi smo investirali u infrastrukturu i pripremamo se da ove godine počnemo otvarati radna mjesta u proizvodnji. Planiramo subvencionirati investicije i investitore u proizvodnji koji žele investirati u Ličko-senjsku županiju. Polako smo stvorili sve preduvjete za to. Iz jednoga ponora i bankrota postali smo grad koji nekako funkcionira.”

Za kraj je poručio kako niti Milinović niti HDZ nisu relevantan politički čimbenik u Ličko-senjskoj županiji u ovom trenutku, već upravo Hrvatska stranka prava, koja se od proteklih uspješnih izbora iskazala uspješnim potezima, zbog čega je njezin rejting sada još veći.

Izvor: narod.hr