Grmoja i Petrov podigli kaznene prijave zbog prijetnji smrću

grmoja petrov
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Podigao sam kaznenu prijavu u I. Policijskoj postaji Zagreb zbog prijetnji smrću. Kroz ove dane primio sam više uvreda i prijetnji, ali sinoćnje su takve prirode da se preko njih ne može preći. Prvenstveno, jer se u njima prijeti mojoj obitelji i mom djetetu“, istaknuo je Mostov zastupnik Nikola Grmoja, koji se u utorak novinarima požalio da se protiv njega vodi medijska haranga zbog izjava o antipedofilskom zakonu i zabrani LGBTQ propagande, a u jednom je trenutku počeo govoriti i o tim prijetnjama smrću koje je primio na Facebooku. I dosad ih je, kaže, primao, ali ovaj put su ga uznemirile jer su se odnosile na njegovo dijete. Zbog navedenih prijetnji podigao je kaznenu prijavu.

> Grmoja: ‘Prijetili su smrću mom djetetu, kažu da ću patiti kao Mišo Kovač’

> U ime obitelji: LGBT udruga Domino krivo protumačila natječaj i lažno optužila Željku Markić i UIO

> Evo čije bi noge voljela vidjeti slomljene Mima Simić

> Dr. Željka Markić: Žalit ćemo se na presudu – stojim iza prosudbe da je Mima Simić nevjerodostojna

> Sud srušio presudu da je dr. Željka Markić iznijela klevetu o LGBT aktivistici Mimi Simić 

“Još jednom pozivam sve na smirivanje tenzija i na dijalog i razumijevanje koje nam je toliko potrebno. Naravno, to ne znači da ću odustati od svojih stavova. Ovaj ili ova koju sam prijavio me noćas pitala jesam li spreman umrijeti za svoja uvjerenja, odgovor je bio: SPREMAN SAM! To je i poruka za sve one koji misle da ću odustati!”, poručio je Grmoja putem Facebooka.

I Petrov podnio kaznenu prijavu

Kao i njegov stranački kolega Nikola Grmoja, i Božo Petrov primio je prijetnje smrću, a dio uznemirujućih poruka predsjednik Mosta objavio je u utorak poslijepodne na svom Facebook profilu.

I on je izvijestio kako je morao podnijeti kaznenu prijavu zbog prijetnji smrću njemu i njegovoj obitelji.

“Iako sam danas morao podnijeti kaznenu prijavu u policiji, zbog prijetnji smrću meni i mojoj obitelji, i dalje vjerujem da ove prijetnje nisu pravi odraz društva u kojem živimo. Društvo u kojem želim živjeti je društvo tolerancije i prihvaćanja, gdje nemam potrebu drugima diktirati u što će vjerovati, kako će živjeti, do kojih će vrijednosti držati. Jer je to njihov izbor i njihova odgovornost. Isto kao što ne želim živjeti u društvu u kojem će se meni ili mojoj obitelji nametati što je ispravno. Ako prihvaćam da postoje drukčija uvjerenja od mojih, zašto je to nekima teško prihvatiti s druge strane?”, poručio je Petrov i dodao da ne razumije agresiju upućenu njemu i njegovoj obitelji kada se on nije odnosio agresivno ni prema kome.

“Jesam li možda nekom prijetio? Jesam li mu ili oduzimao prava? Ako sam nekim svojim riječima uvrijedio druge, nije mi to bila namjera. Zar je stvarno najveći grijeh reći isto ono što slušam desetljećima od strane LGBT zajednice, a to je da postoje drukčiji od njih i da ne želim da mi se bilo što nameće, da želim svoj život živjeti na svoj način: kroz svoje tradicionalne, kršćanske vrijednosti i da na takav način želim odgajati djecu? Zbog toga dobijem prijetnje smrću. Jer, očito određena skupina ljudi doživljava slobodu na svoj način, tako da zadire u slobodu drugih, i gdje se njihova uvjerenja moraju apsolutno prihvatiti, živjeti, bez ikakvog prava na propitkivanje ili vlastiti stav. Oprostite, ali to nije sloboda”, dodao je Petrov. Istaknuo je da i dalje vjeruje da to nije ukupni odraz društva, nego tek frustriranih pojedinaca.

> Homoseksualna povorka: Zašto je policija privela dvoje maloljetnika sa ‘simboličnim porukama nepodržavanja povorke’?

> U malobrojnoj homoseksualnoj povorci SDP, Možemo i SDSS: Tomašević, Grbin, Milošević…

> Evo što kaže policija o maloljetnicima privedenim tijekom homoseksualne povorke!

Inače, čelnici Mosta Petrov i Grmoja u nedjelju su najavili tužbe protiv udruge Zagreb Pride iz koje su ih prozvali da su u svojim istupima širili netrpeljivost, te su odgovornost za pojedine nasilničke napade na sudionike subotnje homoseksualne povorke pripisali i Grmoji.

Nikola Grmoja reagirao je na te optužbe poručivši da je otkad je otvorio temu rane seksualizacije djece i LGBT propagande doživio više uvreda i prijetnji nego ikad prije u životu, te istaknuo kako na sve to oni koji se bave ljudskim pravima šute. Na optužbe je reagirao i čelnik Mosta Božo Petrov koji je najavio sudsku tužbu protiv organizatora Zagreb Pridea te poručio da se “radi o malobrojnoj šačici onih koji očito ne trpe nikoga”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr