HDZ likuje zbog pada rejtinga predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović: Razlog vide u ‘marakeškoj avanturi’

Zagreb, 2.7.2018 - Sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju kojom u nazočnosti predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, predsjeda predsjednik Vlade Andrej Plenković. Na slici Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Nakon objave ovomjesečnog CRO Demoskopa HDZ se odlučio narugati predsjednici, ali i najvećoj oporbenoj stranci – SDP-u putem službenog Facebook profila.

HDZ-ovci su SDP prozvali “Sunovrat Demagoške Partije”, a predsjednici, koja inače dolazi iz njihovih vlastitih redova, poručili su da joj je rejting pao zbog “‘marakeške avanture'”.

“Nastavlja se trend rasta HDZ-a: rejting nam se s 27.5 % povećao na – 28.4! SDP (Sunovrat Demagoške Partije) tone sve dublje – pali su na 17.4 %! A lijepo smo upozoravali: što Davor Bernardić i Gordan Maras više nastupaju, to je rejting SDP Hrvatske manji!

Predsjednica Grabar-Kitarović, uslijed ‘marakeške avanture’, izgubila je oko četvrtine pozitivnog dojma, pavši s prošlomjesečnih 25.2 na sadašnjih 19.4 %. S druge strane, predsjednik Andrej Plenković je narastao s 9.7 na – 11.4!”, poručili su iz HDZ-a.

Što se zaista krije iza sukoba predsjednice i MVEP-a oko Marakeškog sporazuma?

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović: Budite sigurni da neću potpisati ‘Marakeški sporazum’

Pet činjenica koje morate znati o “Marakeškom sporazumu”

Dodali da su također da ”prijepor o tzv. Marakeškom sporazumu, što bi moglo biti poučno za Grabar-Kitarović i njezine savjetnike, najvažnija je tema za samo 2.7 posto hrvatskih ljudi’.

Predsjednica Grabar-Kitarović osudila MVEP: Niti podržava niti ne podržava Marakešku deklaraciju

Izvor: narod.hr