HRT najgledaniji nakon 10 godina: Veći broj gledatelja, koronakriza, dnevni prijenos nastave, misa i vjerskog sadržaja

foto FaH/ Damir SENÈAR /ds

Nakon što je gotovo desetljeće bio u sjeni komercijalnih televizija, a po ocjeni nezavisnih agencija koje prate gledanost, HRT se ponovo vratio na vrh. Istraživanja koja su provele dvije agencije, AGB Nielsen i AD Scanner, pokazuju da je u razdoblju od 1. 1. 2020. do 1. 4. 2020. program HTV-a bio najbolje prihvaćen kod gledatelja

I ranijih godina HTV je znao unutar pojedinog mjeseca biti gledaniji od komercijalnih televizija, međutim nikada od 2011. u ovakvom kontinuitetu. Najčešća iskakanja u posljednjih 10 godina bila su zbog velikih sportskih natjecanja – dobar primjer za to je ljeto 2018., ali nikada ovakav uspjeh nije zabilježen bez sporta u programu.

> Domagoj Krnjak: Ekonomsko-propagandni program HRT 4 – umjesto rasprave o radnim mjestima slušali smo sebehvalnu sjednicu Vlade RH

> (VIDEO) Javna televizija u funkciji LGBT propagande: Dokad ćemo plaćati da nam lažu?

Koji su razlozi za ponovni povratak gledatelja na nacionalni javni servis? Pandemija i veći broj gledatelja doma, prijenos vjerskog sadržaja i online nastava za školarce, doprinijeli su gledanosti programa.

Na inicijativu Hrvatske biskupske konferencije (HBK), Hrvatska radiotelevizija (HRT) uvela je uz izravne prijenose redovnih nedjeljnih misa na HTV1 i HRA1- i svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati na svom Trećem programu HTV-a (HRT-HTV-3) i Trećem programu Hrvatskog radija (HRT-HRA3).

Podsjetimo, sve hrvatske škole prekinule redovitu nastavu te se ona odvija na daljinu. I dok će učenici viših razreda osnovnih te srednjih škola nastavu imati putem virtualnih učionica, učenici nižih razreda osnovnih škola obrazuju se putem Trećeg programa HRT-a. Također, ako starijim učenicima nestane internet, nastavu će moći pratiti na Sportskoj televiziji.

U program nastave na daljinu priključila se i RTL Hrvatska. Naime od ponedjeljka 23. ožujka učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, mogu pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr