HRT ne odgovara na upit – gdje je Karolina Vidović Krišto?

Foto: snimka zaslona

Redakcija portala Kamenjar.com poslala je HRT-u novinarski upit zašto u petak, 8. lipnja 2018. u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” nije bilo redovnog komentara Karoline Vidović Krišto, točnije, njezinoga priloga “Skener”.

> HRT maknuo Karolinu Vidović Krišto iz emisije Dobro jutro, Hrvatska

Iako njezini komentari nisu povezani s njezinim angažmanom u emisiji “Dobar dan, Hrvatska”, zanimljivo je da je Vidović Krišto doslovno nestala s malih ekrana nakon emisije “Dobar dan, Hrvatska” 30. svibnja 2018. u kojoj je Igor Vukić predstavio svoju knjigu “Radni logor Jasenovac”, plod njegova istraživanja koje sufinancira Vlada RH, piše Kamenjar.

(VIDEO) HRT se ogradio od gostovanja Igora Vukića na temu Jasenovca; GI Ivo Pilar i udruge iz Domovinskog rata traže vraćanje snimke na stranice HRT-a

Podsjetimo, Programsko vijeće HRT-a je u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. održalo izvanrednu sjednicu na kojoj se raspravljalo isključivo o emisiji “Dobar dan, Hrvatska” u kojoj je gostovao Igor Vukić, a koju su vodili Marina Medved Pulić i Frano Ridjan, i koju je uredila Karolina Vidović Krišto.

Programsko vijeće HRT-a donijelo je dva opća zaključka kojima je zapravo dalo do znanja kako su djelatnici HRT-a koji su radili spomenutu emisiju, istu vodili ne odstupajući od uobičajenog načina vođenja i uređivanja.

Bet Israel: Tvrdnje u emisiji ‘Dobar dan Hrvatska’ uznemiruju Židovsku zajednicu

I dok ostali kolege i dalje rade svoje emisije, ni prošlog petka, 8. lipnja 2018., nije bilo Skenera, nije bilo redovnog komentara Karoline Vidović Krišto. Naša je redakcija ponovno poslala novinarski upit HRT-u zašto je Vidović Krišto naprasno nestala s malih ekrana, međutim, do objave ovog članka odgovor nismo dobili.

(FOTO) Održan prosvjed protiv HRT-ove ograde emisije o Jasenovcu: ‘Stop cenzuri!’

Novinarski upit je novinarski upit, i HRT je dužan odgovoriti na isti. Moramo priznati da je do sada tako i bilo, HRT je uredno odgovorao na naše upite, a vidimo da su vrlo brze odgovore zaprimali i drugi portali.

Vjerujemo da ćemo odgovor dobiti i ovaj put; svakako ćemo ga nakon primitka odmah objaviti, javljaju na portalu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/kamenjar.com