Hrvatska udruga roditelja odgojitelja: ‘Grad Zagreb ipak neće spuštati naknade roditeljima’

Foto: Fah

“Na osnovi današnjeg telefonskog poziva od strane zamjenice gradonačelnika, dr.sc. Jelene Pavičić Vukičević, možemo ponosno kazati da je naš prvi cilj postignut: Nacrt prijedloga Odluke za korisnike mjere roditelj odgojitelj, u ovakvom obliku ne ide u daljnju proceduru!” – poručili su danas iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO).

Podsjetimo, demografska mjera kojom se gradonačelnik Milan Bandić najviše hvali, status roditelja odgojitelja, kojom Grad Zagreb nudi naknadu od 4000 kn mjesečno nezaposlenim roditeljima troje ili više djece od kojih najmlađe još nije krenulo u školu, bila je dana u reviziju, odnosno u javno savjetovanje. Ideja je bila da se uvjeti za dobivanje statusa pooštre, a iznos naknade smanji.

Iz HURO-a poručuju:

“Dogovoren je sastanak za 10-ak dana, s predstavnicima Grada i time bi krenuli u proces iznalaženja rješenja za evidentni problem.

U svakom slučaju, kako smo predlagali i kroz javno savjetovanje, najbolje kroz radnu skupinu, sastavljenu od predstavnika s raznih područja, krenuti u rekreiranje postojeće Odluke, koji će pretpostavljene rezultate i neočekivane posljedice sagledati iz svoje perspektive djelovanja, udruga HURO, pak, sa stajališta aktualnih i realnih obiteljskih situacija koje su prisutne u našoj zajednici, ali i širem društvu.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr