HZZ nezaposlenima daje minimalac za sanaciju poplavljenih područja

Gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno je zapošljavanje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do 6 mjeseci, obavijestio je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji sa HZZ-om omogućilo je financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64kn + trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti.

HZZ kontaktirao je sve načelnike općina i župane ugroženih područja kako bi se utvrdio potreban broj radnika za javni rad, te je iskazana potreba za sada zapošljavanjem 945 radnika.

Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri, stoji u priopćenju.

U tijeku je selekcija kandidata u područnim uredima Zavoda stoga HZZ poziva sve nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih sa ugroženih područja da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr