IDS počeo pretkampanju predstavljajući projekt pulskoga putničkog terminala

Čelnici IDS-a u četvrtak su na konferenciji za novinare u Puli počeli izbornu pretkampanju predstavljajući projekt pulskoga putničkog terminala te su ocijenili da je Istra najrazvijenija i najstabilnija hrvatska regija, a IDS jamac njezine stabilnosti i napretka.

Po riječima predsjednika IDS-a Borisa Miletića, projekt izgradnje putničkog terminala Pula simbol je snage i uspješnosti Istre u korištenju europskih fondova nakon što se Istarska županija pokazala najuspješnijom hrvatskom županijom u povlačenju novca.

Govoreći o pulskoj luci, istaknuo je da Pula ima idealnu zemljopisnu poziciju da postane matična luka za kruzere te da bi tim projektom Pula, uz Veneciju, bila jedina takva luka na Jadranu. Dodao je da “na cijelom Sredozemlju postoji samo pet vrlo atraktivnih polazišnih matičnih luka”.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego rekao je da će izgradnja terminala za pomorski i putnički promet pridonijeti razvoju Istre, posebice Pule kao odredišta za kruzere i nautički turizam. Vrijednost projekta, dodao je, iznosi 1,1 milijardu kuna.

“Zbog visine investicije, izgradnja pulskog terminala tekla bi u tri faze, a izvore financiranja namaknuli bismo ponajprije iz EU fondova”, rekao je, ističući da će se tim projektom otvoriti mnoga radna mjesta i omogućiti “snažan sinergijski efekt” u povezivanju zračnoga, morskoga i kopnenog prometa. Flego je dodao kako je taj projekt samo jedan primjer razvojnog kontinuiteta kakvog nema ni u jednoj drugoj hrvatskoj regiji.

“Stvorili smo jaku Istru koja je, usprkos nestabilnom i nesigurnom okruženju, uspjela zadržati svoj razvojni put. Samo poduzetna Istra je jaka Istra, a s procesom decentralizacije, za koji ćemo se, u to sam siguran, uspjeti izboriti, Istra će doživjeti još brži gospodarski uzlet i bit će još jača“, zaključio je Flego.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić pokazao je na mjestu na kojem je održana konferencija za novinare “kako država upravlja svojom imovinom”, što se vidi po napuštenoj vojnoj imovini i ruševnim objektima u državnom vlasništvu koji se ne upotrebljavaju već desetljećima, a lokalnoj su zajednici trošak. S druge strane, istaknuo je, brodogradilište “Uljanik” odličan je primjer suradnje javnoga i privatnog sektora.

“Kad je brodogradilište ‘Uljanik’ imalo financijske teškoće, Grad Pula i Istarska županija čvrsto su stali uza nj te mu omogućili da danas postane svijetli primjer i perjanica brodogradnje u Hrvatskoj, koji je nedavno preuzeo čak i riječki 3. maj”, rekao je Miletić, dodajući kako se, nažalost, hrvatska politika “bavi sama sobom, a ne ljudima i njihovim svakidašnjim životom”.

Miletić je najavio da će Predsjedništvo IDS-a utvrditi konačnu izbornu listu, a Savjet stranke 30. srpnja odlučiti o koaliciji, to jest o tome hoće li još tko biti u koaliciji IDS-PGS.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h