Igor Peternel razotkrio: GONG-ova Maja Ujević javno vrijeđala predsjednicu

Foto: snimka zaslona

“Maja radi u GONGU, za nju je Predsjednica Republike plavuša i idiot (u muškom rodu), Predsjednik Sabora je također idiot. Ja sam četvrti debilni idiot jer očekujem da je Ranko Ostojic odradio svoj posao! Evo, to je GONG, i to su ljudi kojima je ovo što se događa s teroristima u Francuskoj valjda drago, obzirom da smo mi koji to osuđujemo idioti!!! GONG ne da na svog Ranka, ali vrijeđa one koji osuđuju diverzante na državu od koje žive!!”, istaknuo je na svom Facebook profilu Igor Peternel svrativši pozornost javnosti na činjenicu da GONG-ova Maja Ujević vrijeđa sve koji osuđuju jučerašnje nerede na utakmici Hrvatska – Češka, pri tome nanovo ukazujući na pravo lice udruge GONG.

Podsjetimo, nakon što je SDP-ova Vlada imala četiri godine mira od prozivki raznoraznih ‘nevladinih udruga’ javio se početkom godine GONG (udrugu koju je dr. sc. Peternel okarakterizirao kao parapolitičku organizaciju koja je potpuno izgubila vjerodostojnost kada je na legalnom referendumu o braku zauzela jednu stranu) napadajući novu Oreškovićevu Vladu nakon prvih mjesec dana izražavajući “brigu zbog prvih mjesec dana rada Vlade”, rekavši da je Hrvatska suočena s opasnošću ozbiljne demokratske regresije i ugrožavanja temeljnih demokratskih institucija, građanskih sloboda i civilizacijskih vrijednosti. Navodeći kao jedan od loših pokazatelja ukidanje povjerenstva za financiranje neprofitnih medija.

Predsjednik Vijeća GONG-a Nenad Zakošek podsjetio je tom prilikom da demokracija nije vladavina većine nego sustav koji štiti građane i brani prava svih manjina.

Udruga GONG član je Platforme 112 i u posljednje četiri godine SDP-ove vlasti primala je sredstva iz državnog proračuna te je podupirala ideološke pothvate Vlade Zorana Milanovića poput nametanja nestručnog “zdravstvenog odgoja” djeci u svim hrvatskim školama ili predvodila kampanju protiv referenduma o braku kojoj su za tu kampanju odobrena posebnom odlukom sredstva iz državnog proračuna.

GONG bi trebala biti neprofitna i od javnih tijela neovisna organizacija, koja djeluje bez sudjelovanja vlasti. GONG ima 16 ili 17 zaposlenika, prosječna im je plaća oko 7000 kuna i dobro žive praveći se da rade u interesu građana, te financirajući se iz državnog proračuna i donacija Sorosevog Otvorenog društva. Više o njihovom dobrom životu na račun “poreznih obveznika” možete pročitati ovdje.

Medijska hajka traje već danima uz takozvanu Inicijativu ‘Hrvatska može bolje’ udruga kojima je SDP dijelio milijarde kuna iz državnog proračuna, a i dio je službene SDP-ove kampanje.

Čim je nova Vlast stupila na snagu u siječnju aktivisti Platforme 112 krenuli su u prosvjede protiv ministara, jer su znali da će više neće raspolagati istim financijama kao dotada.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: hrt