Index se uključio u hajku protiv Živog zida – napadima na suprugu zastupnika Bunjca

Foto: Fah

Portal Index.hr, čiji je pokretač Matija Babić, pridružio se medijskoj hajci na stranku Živi zid, ovaj puta napadima na suprugu zastupnika Branimira Bunjca, za koju su jasni politički motivi, ali ne i tko bi mogli biti financijeri takve kampanje.

Supruga Branimira Bunjca, Borka Bunjac inače je profesorica povijesti koju predaje u osnovnoj školi i vijećnica u međimurskoj županijskoj skupštini. Ona je optužena od strane Indexa za homofobiju samo zato jer smatra kako  dijete treba majku i oca.

Naime, Borka Bunjac je na društvenoj mreži Facebook, komentirala animirani film pod imenom “Dvije bebe, dvojica očeva, dvije kulture – mogu li uspjeti?”. Gospođa Bunjac je, nikoga ne vrijeđajući iznijela svoj stav glede uratka o homoseksualnom međurasnom paru koji odgaja blizance je otvorila raspravu komentarom na engleskom jeziku:

“Jedno dijete treba majku i oca. To je stvarnost. Naša civilizacija ide u krivom smjeru”, te je dodala “U našem društvu sve je relativno. Izgubili smo osjećaj za istinu. Kad netko ovako razmišlja, on nije tolerantan i moderan čovjek”.

Zbog stava o odgoju djece, odnosno mišljenja da djeca imaju pravo na majku i oca, kojeg progresivna ljevica smatra konzervativnim i homofobnim, portal Index.hr odlučio je ismijati engleski jezik gospođe Bunjac zbog gramatičke neispravnosti.

Konkretno, komentari koje je gospođa Bunjac iznijela na Facebooku, nisu ni po čemu kontroverzni i problematični, ne sadrže psovke, uvrede, prijetnje, mržnju ili bilo što kažnjivo, kontroverzno, lažno pa niti neprimjereno – no novinar portala Index.hr Denis Mahmutović smatra važnim pridodati pozornost komentarima zbog gramatičkih grešaka. Uz to, vrijedi naglasiti kako je gospođa Bunjac svoja mišljenja izrazila kao privatna osoba prije pola godine, stoga je pitanje tko bi mogao financirati ovakvu kampanju napada na Živi zid.

Tako, novinar Mahmutović piše “Prenosimo pokušaje prijevoda njenih komentara, napisanih na gramatički neispravnom engleskom jeziku” među kojima su primjerice:

“Ne, ja ne patim od religijske indoktrinacije. Nisam vjernica. Vjerujem da svako dijete može biti zdrava osoba samo ako ima jednu majku i oca. To je sve. Čini se da je to nemoguća misija u našoj čudnoj civilizaciji”.

Portal Index.hr od zastupnika Branimira Bunjca zatražio je kontakt od njegove supruge kako bi je ispitali o komentarima, na što im je poručeno: “Poštovani, to je bio njezin osobni stav u to vrijeme, koji nema nikakve veze s politikom”.

Izbacivanje Pernara iz Sabora i napadi na Živi zid

Naime, prije tjedan dana, kratko iza ponoći, zastupnik Živog zida Ivan Pernar, u pojedinačnoj je raspravi, pozvao bivšeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera da prestane šutjeti i progovori o crnim fondovima. Zbog toga je predsjedavajući Milijan Brkić Pernaru oduzeo riječ te naredio saborskoj straži da ga udalje iz sabornice. U naguravanju do kojega je došlo, zastupniku Živog zida Branimiru Bunjcu uzet je mobitel, zbog čega je on izgubio samokontrolu te uzviknuo: “Nemate pravo na to! Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”.

Vladajući su Bunjčev ispad iskoristili kako bi ga prozvali za ozbiljne prijetnje smrću, iako se zastupnik Bunjac ispričao saborskim stražarima te kazao kako je rečene prijetnje izrekao u afektu.

Branimir Bunjac – sudionik Domovinskog rata u HOS-u, neugodna iskustva s Goldsteinom

Branimir Bunjac rođen je u Mostaru 1972. godine te dragovoljac Domovinskog rata u kojem je sudjelovao kao član HOS-a 1992. godine. Doktorirao je povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a mentor mu je bio Ivo Goldstein.

Za Večernji list je otkrio kako mu suradnja s njim nije bila ugodna. “Nametnuo se kao moj mentor protivno mojoj volji i gnjavio me više nego što je trebalo prije nego što sam doktorirao. Čak vjerujem da nikada nije pročitao moju doktorsku disertaciju. Bilo pa prošlo, u konačnici je sve dobro završilo”, istaknuo je.

Kao zastupnik Živog zida podržao je referendum građanske inicijative Narod odlučuje te je za Narod.hr kazao:

“Postupak prebrojavanja potpisa je kontaminiran prema našem mišljenju, proces je predugo trajao da na kraju ne bismo uopće došli u mogućnost da na nekakav racionalan način možemo provjeriti koji su potpisi uistinu bili nevažeći. Objašnjenje da mi moramo pitati one koji su potpisali, a njihov potpis je proglašen nevažećim prilično je prozirno i nije zadovoljavajuće. To dovodi u sumnju da je ovaj referendum smišljeno opstruiran, ali nas ne treba čuditi jer ni mnogi drugi referendumi nisu bili dozvoljeni.

Ja bih htio ohrabriti sve građanske inicijative da nastave svoju borbu, da se idući put još kvalitetnije, detaljnije i organiziranije pripreme i da ipak pomognu narodu da na kraju izrazi svoju volju”, poručio je u veljači ove godine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr