Iz županijskog proračuna 2 milijuna kuna za ublažavanje šteta u Gorskom kotaru

Primorsko-goranska županija osigurat će iz proračuna za ublažavanje šteta od ledene kiše, zbog koje je na tom području u veljači bila proglašena elementarna nepogoda, dva milijuna kuna, a za nabavu 30.000 sadnica voća od te će se svote izdvojiti 612.000 kuna, odlučeno je danas na sjednici Županijske skupštine.

Ostatak novca za ublažavanje šteta, predviđenog rebalansom proračuna, isplaćivat će se tijekom godine, rekao je župan Zlatko Komadina.

Po podatcima iz županije, ledena kiša uništila je u Gorskom kotaru 78.637 voćaka, najviše na području Čabra.

Općinska i gradska povjerenstva dostavila su konačna izvješća o učinjenoj šteti, koja je ukupno veća od dvije milijarde kuna.

Od toga su štete kod fizičkih osoba 39,2 milijuna kuna, a ostatak se odnosi na pravne osobe.

Skupština je danas prihvatila i informacije o provedbi razvojnog projekta Regionalnoga sportsko-rekreacijskoga i turističkog centra Platka, za koji je ove iz proračuna osigurano 6,1 milijuna kuna.

Od 2009. do 2013. za taj projekt županija je potrošila 15,8 milijuna kuna, a očekuje se da će ukupna ulaganja u Platak do 2016. premašiti 40 milijuna kuna.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: h
Photo: narod.hr