Još jedna Kuščevićeva laž: predstavnici GI Narod odlučuje nisu bili pozvani na službeni sastanak u MU- pročitajte transkript razgovora

Foto: fah, snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

Nakon razgovora između koordinatorice GI Narod odlučuje dr. Natalije Kanački i ministra uprave Lovre Kuščevića, trebao je slijediti poziv na službeni sastanak predstavnika inicijative i ministarstva uprave što se nije dogodilo, iako je poziv bio najavljen.

Naime, na tribini “Kako ostvariti ravnotežu izravne i predstavničke demokracije” održanoj u subotu u organizaciji GONG-a, pomoćnik ministra Kuščevića Mladen Nakić, žestoko se obrušio na ondje prisutne predstavnike GI Narod odlučuje.

(VIDEO) Luka Mlinarić: ‘Kuščević iskoristio svoj politički položaj kako bi manipulirao i iznosio neistine o GI Narod odlučuje’

Ustvrdio je kako inicijativa zloupotrebljava rupe u Zakonu o referendumu te rekao da “postoje indicije da su se potpisi skupljali na mjestima koja nisu bila za to predviđena pa čak i izvan Hrvatske”.

Među optužbama kazao je kako je ministar Kuščević pozvao na razgovor referendumske inicijative, no da nije bilo odaziva.

Međutim, Narod.hr je u posjedu transkripta telefonskog razgovora koji je ministar Kuščević vodio s predstavnicom GI Narod odlučuje dr. Natalijom Kanački.

Plenkovićev ministar napada građane kao da živimo u totalitarno vrijeme UDBE

Ministar Lovro Kuščević u razgovoru poziva predstavnicu inicijative „na kavu“ u Ministarstvo, a dr. Kanački mu odgovara da će se GI Narod odlučuje rado odazvati, ali traži da se zakaže službeni sastanak na koji će doći predstavnici GI Narod odlučuje. Dogovorila je s ministrom da će im se njegova tajnica javiti kako bi se sastanak službeno dogovorio.

Prema informacijama koje imamo, iz Ministarstva se nakon razgovora više nisu javili inicijativi.

(FOTO) Kako vjerovati Ministarstvu uprave kad Kuščevićev pomoćnik optužuje: ‘Moguće je da su i bebe glasale za građanske inicijative’

Sve to u potpunosti demantira optužbe ministrovog pomoćnika da od strane inicijative nije bilo volje za odazivom na sastank, ali demantira i tvrdnju da su predstavnici inicijative zaista pozvani u Ministarstvo jer, nakon što je dr. Kanački zatražila i službenu potvrdu termina, iz Ministarstva više nisu nastavili komunikaciju.

Transkript razgovora pročitajte u nastavku.

Dr. Natalija Kanački (članica organizacijskog odbora GI Narod odlučuje): Kanački, molim?

Ivana Fišter, tajnica ministra Kuščevića: Dobar dan, Ivana Fišter pri telefonu, Ministarstvo uprave, tajnica od ministra Kuščevića.

Dr. Kanački: Dobar dan! Izvolite. Kako Vam mogu pomoći?

Fišter: Dobar dan! Evo ovako, znači ministar je trebao gospodina Mlinarića, međutim ja sam zvala pa su me iz Narod odlučuje uputili na Vas.

Dr. Kanački: Dobro.

Fišter: Eto, pa ću Vas ja onda s ministrom prespojiti. Može?

Dr. Kanački: Može.

Fišter: Hvala Vam, ‘đenja.

Ministar Kuščević: Halo?

Dr.Kanački: Dobar dan, Kanački. Izvolite?

Ministar Kuščević: Hvaljen Isus. Kako ste?

Dr. Kanački: Evo, dobro. Radno, radno.

Ministar Kuščević: Hajde, Bogu hvala.

Dr. Kanački: Da.

Ministar Kuščević: Recite mi, evo ja pokušavam doći do gospodina Mlinarića, ali teško je njega dobiti. On je…

Dr. Kanački: Mislim da je na godišnjem Luka negdje.

Ministar Kuščević: A zamislite Vi kad bi tako neki političar išao na godišnji pa se ne bi javio. To bi pisali…

Dr. Kanački: Nema problema, zato nas ima tu još koji možemo pomoći i sigurno odgovoriti nešto. Ja se nadam da ću moć pomoć, ako ne, budemo probali dalje.

Ministar Kuščević: Dobro. Vi ste uputili, odnosno ovdje u potpisu sad ja, ne znam, tko je ovlašten razgovarati s Vaše strane, jer je gospodin Mlinarić u potpisu glede inicijative za praćenje procesa provjere potpisa ovih za referendumsku inicijativu.

Dr. Kanački: Tako je.

Ministar Kuščević: Pa evo, ja bih rado nešto da se sastanemo tu na kavi u mom uredu, pa da Vam ja malo objasnim kako će ići taj proces, tako da možete mirno spavati, jel.

Dr. Kanački: Odlično! Hoćemo se mi onda dogovoriti za neki sastanak, pa ako je Luka tu ja ću svakako njega poslati, ako ne, doći ću ja na sastanak.

Ministar Kuščević: Što se mene tiče, dvoje, troje, bez problema.

Dr. Kanački: Dvoje, troje, bez problema. Odlično!

Ministar Kuščević: Je.

Dr. Kanački: Odlično.

Ministar Kuščević: E, onda znate šta. Sutra idem na put, dolje Lika, cijeli dan i tako. Onda ćemo to staviti, recimo za utorak, srijedu. Jel Vam paše?

Dr. Kanački: Utorak, srijeda. Hoće li gospođa tajnica onda javiti onda još nama?

Ministar Kuščević: Hoće. Evo Vi planirajte utorak, srijedu, da budete u Zagrebu ako je to moguće.

Dr. Kanački: Može, samo bi bilo dobro, s obzirom da imamo.. Ja sam na poslu, ja sam liječnica pa morala bih okvirno znati nekakav…

Ministar Kuščević: Aha, kad Vam paše.

Dr. Kanački: Evo, kada mi kažete, ja ću se prilagoditi. Meni je praktički sada svejedno, u stvari, u srijedu idem na put. Meni bi utorak više odgovarao.

Ministar Kuščević: Dobro, onda ćemo utorak.

Dr. Kanački: Može utorak da računamo, pa evo, u utorak ću se ja staviti na raspolaganje.

Ministar Kuščević: Dobro, ja bi Vam sad odmah rekao utorak, ali meni se mijenja raspored pa..

Dr. Kanački: Nema problema. Onda se u ponedjeljak čujemo, pa, tajnica, gospođa neka nazove pa ćemo dogovoriti.

Ministar Kuščević: Dakle, u ponedjeljak ćemo dogovoriti za utorak.

Dr. Kanački: Može, može dogovoreno. Svako dobro.

Ministar Kuščević: Ajde, sve najbolje želim, sretno.

Dr. Kanački: Lijepi pozdrav.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr