Jovanović: novi udžbenici kvalitetniji i jefitniji 15 posto od ranijih

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je vezano uz odluku o novim udžbenicima, uz ino, ponovio kako su povećani troškovi pripreme udžbenika, ali da su po njegovoj ocjeni puno kvalitetniji i za korisnike jeftiniji 15 posto od ranijih.

Istaknuo je i kako se nakladnicima od njihove zarade oduzima 45 milijuna kuna te kako smatra da je to veliki uspjeh. Također je naglasio kako će socijalno ugrožena kućanstva dobiti pomoć od države.

Na pitanje da jedno kućanstvo s 3 školarca po novim cijenama može uštedjeti 200 do maksimalnih 600 kuna za sva tri „kompleta“, dok se razmjenom udžbenika koja sada više nije moguća moglo uštedjeti i do 1000 kuna po kompletu, ministar Jovanović je rekao kako je na snazi Zakon koji nije donio on nego je donesen 2010. godine.

„Mene je kao ministra dočekao zahtjev da udžbenici moraju biti lakši, da moraju biti kvalitetniji i jeftiniji. Jedini način na koji sam mogao ostvariti te zahtjeve je bio ovaj. Za dosadašnje su udžbenike i novinari i učitelji i roditelji tvrdili da su loši i zastarjeli, da su podaci neujednačeni i zato sam predložio ove izmjene,“ pojasnio je ministar za portal narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Ivan Lovrić/narod.hr