Kako je urednik N1 iskoristio tragediju na Pagu za promociju LGBT agende?

Foto: Snimka zaslona

Prije nekoliko je tjedana dio medija važnu javnu raspravu o udomljavanju djece bez roditelja, pretvorio u promotivnu kampanju za homoseksualne parove, uz potpuno neutemeljene tvrdnje kako za dijete nije važno da ima i oca i majku.

Sada je tragediju na Pagu urednik N1 televizije Ilija Jandrić iskoristio za promociju teze – kako svakom djetetu ne trebaju otac i majka. Teško je vjerovati da je netko tko bi trebao profesionalno uređivati TV emisije i pomagati gledateljima da budu točno informirani – mogućeg psihičkog bolesnika i zlostavljača s Paga, uzeo kao dokaz da svakom djetetu ne treba otac, odnosno i otac i majka.

Ovu metodu – da se uzme najgori primjer oca, učitelja, socijalnog radnika, svećenika – koji najčešće čini jako mali dio skupine koju se prikazuje – da bi se onda blatilo cijelu tu skupinu ljudi – koristili su kontrolirani mediji svih totalitarnih režima – uključujući nacizam, fašizam i komunizam.

Ako gospodin Jandrić želi rabiti usporedbe za dokazivanje svojih motrišta – pri tome imajući u vidu najbolje interese djece, a ne raznih lobija – za očekivati je da će usporediti najboljeg oca i majku i najbolji istospolni par. Pa da nam onda objasni – da dijete ne treba, ako je ikako moguće, odrastati u onoj zajednici u kojoj jedino može i nastati.

Obraz N1 televizije , “spasio” je njihov novinar Ivan Hrstić koji je odgovorio na Jandrićev komentar.

“Po čemu pak to demantira “tezu” 🙂 Svako dijete treba oca i majku zdrave pameti, nije to uvijek lako ni onima koji nisu psihopati…” napisao je Hrstić te dodao: “Apsolutno nije apsolutno nebitno. Svako dijete treba i oca i majku kao uzor! Naravno da to samo po sebi ne mora biti garancija uspjeha i sreće. Moguće je nedostatak nekog roditelja uz pojačane napore donekle i kompenzirati, ali odgoj djece nije laka zadaća ni najkompletnijim i najsavršenijim roditeljima, a kamoli nama prosječnima ;–)”, zaključio je Hrstić.

Bivši osobni savjetnik SDP-ovog Josipa Leke

Ilija Jandrić urednik je na N1 televiziji od 2015. na koju dolazi nakon odlaska Zorana Šprajca na RTL.

Prije toga radio je na Hrvatskoj televiziji, a 2011. odlazi na balkansku ispostavu Al Jazeere te se tako na neki način vratio kući s obzirom da je Sarajevo njegov rodni grad.

Godine 2013. Sabor je glasnogovornicu izabranu u prethodnom mandatu na javnom natječaju prerasporedio na radno mjesto voditeljice Odjela za medije a Ilija Jandrić postaje osobni savjetnik za medije SDP-ovog predsjednika Sabora Josipa Leke, do kraja njegovog mandata.

> U srijedu izbor novog ravnatelja programa HRT-a

S položaja Lekinog savjetnika Jandrić se 2014. javlja na natječaj za novog ravnatelja Programa HRT-a. Na negativne komentare koji su se tada pojavili, negirao je da je spin doktor i tvrdio da on nije “u politici”, nego u državnoj službi te da “ne trči za foteljama”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr