Karlo Ressler, posinak Vladimira Šeksa, pisat će novi statut HDZ-a

Foto: Fah

Dvadesetosmogodišnji Karlo Ressler, posinak Vladimira Šeksa oko čije suradnje sa komunističkim represivnim službama ovih dana raspisali mediji,  imenovan je predsjednikom radne skupine koja će do proljeća izraditi novi Statut HDZ-a.

Ressler je ujedno i savjetnik Andreja Plenkovića, te potpredsjednik mladeži Europske pučke stranke.

Na Predsjedništvu HDZ-a, na kojem je formirana ta radna skupina, neslužbeno se moglo čuti kako je ovo prvi put da Statut HDZ-a ne piše Vladimir Šeks, nego ga piše njegov posinak Ressler. Karlo Ressler, naime, sin je Anice Ressler, Šeksove druge supruge s kojom je u braku od 2003.

Karlo Ressler je diplomant Pravnog fakulteta, a završio je i Političku akademiju Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta.

Do sada je program Političke akademije uspješno završilo više od 400 polaznika iz cijele Hrvatske, a mnogi od njih zauzimaju značajne političke funkcije, od lokalne pa sve do nacionalne i europske razine.

Ressler je, napisali smo, i potpredsjednik mladeži Europske pučke stranke, tako da se njegova politička karijera razvija na europskom i na domaćem terenu. Na funkciju potpredsjednika najveće političke organizacije mladih u Europi izabran je kao kandidat Mladeži HDZ-a. Jedan od najbližih premijerovih suradnika u Banskim dvorima diplomirani je pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu u Njemačkoj.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr