Karlo Starčević za Narod.hr: Milinović je mogao civilizirano podržati konstituiranje Skupštine dva dana ranije

Foto: snimka zaslona

U četvrtak je konstituirana županijska skupština Ličko-senjske županije. Za predsjednika jednoglasno izabran HDZ-ov Marijan Kustić. Podržali su ga HSP-ovi predstavnici, a također i Darko Milinović, koji je prethodnih dana pokušavao sebi osigurati većinu razgovorom s predstavnicima drugih stranaka.

(FOTO) Konstituirana Skupština Ličko-senjske županije: Kustića (HDZ) podržala i Milinovićeva lista

Suprotno zahtjevu Marijana Kustića, kojega je podržao i HSP, Darko Milinović uspio se izboriti da glasovanje bude javno.

Povodom tih događaja razgovarali smo s Karlom Starčevićem, predsjednikom HSP-a, treće stranke po snazi u županijskoj skupštini.

(VIDEO, FOTO) Kustić odgodio konstituirajuću sjednicu Ličko-senjske Skupštine

Karlo Starčević: ‘HSP ne ide u koaliciju ni s HDZ-om ni s Darkom Milinovićem!’

On za Narod.hr ističe kako je zadovoljan što je skupština konstituirana te kako se sve to trebalo dogoditi i ranije, bez nepotrebnih podvala.

Na pitanje zašto su HSP-ovi vijećnici podržali HDZ-ovog Marijana Kustića, Starčević odgovara kako je to bila plebiscitarna odluka, da se dade povjerenje onome čija je lista osvojila najveći broj glasova. Smatra kako je bilo nepotrebno što se Darko Milinović nije odmah složio s time, nego je pokušavao stvoriti drugu većinu.

Pojedine naše vijećnike zvali su na sastanke bez mog znanja

Narod.hr: Konstituirana je Skupština Ličko-senjske županije. Kako komentirate činjenicu da je lista Darka Milinovića podržala Kustićev HDZ?

Karlo Starčević: To je bilo vidljivo još od prekjučer. Međutim, prekjučer je napravljena podvala Hrvatskoj stranci prava: mi danas nismo sudjelovali ni na jednom sastanku, iako su članovi pojedinih grupacija htjeli podijeliti naše vijećnike pa su ih, bez moga znanja, zvali da dođu na sastanke. To je zaista neprimjereno i besramno, da se vijećnici druge političke opcije zovu na sastanke bez da njihov šef zna.

Ali, zadovoljan sam što se konstituirala skupština, za koju smo mi bili još prekjučer, i zadovoljan sam da je g. Kustić izabran. Vrijeme je da se konačno pokrene županija koja je praktički devastirana već više od 25 godina.

Pojedine stvari su se današnjim danom rasvijetlile. Konstituiranje skupštine trebalo je proći u jednom civiliziranom tonu među civiliziranim ljudima, međutim, mediji, a tako i mnogi drugi, htjeli su napraviti od toga skandal.

Narod.hr: Zašto Vi niste bili prisutni na konstituirajućoj sjednici?

Karlo Starčević: Ja sam svoj vijećnički mandat stavio u mirovanje i zato nisam prisustvovao sjednici. Bili su prisutni drugi članovi moje liste.

“U EP-u zalagat ću se za povećanje suverenosti Hrvatske”

Narod.hr: Na kraju je lista Darka Milinovića podržala HDZ. Može li se reći da su sva događanja vezana uz izlazak Darka Milinovića iz HDZ-a zapravo bili samo predstava za javnost?

Karlo Starčević: Što drugo bismo mogli misliti? To je bila predstava i danas se vidjelo o čemu se tu radi.

Danas se dogodilo ono što smo mi još prekjučer predlagali: konstituirana je Skupština na čelu s Marijanom Kustićem. Vidjelo se da smo mi nepromjenjivi i da se ne damo uvući u neke njihove igre.

Narod.hr: Kandidirali ste se na listi Neovisnih za Hrvatsku za izbore na Europski parlament. Za što ćete se zalagati ukoliko budete izabrani?

(FOTO, VIDEO) Neovisni za Hrvatsku predstavili 12 kandidata za EU izbore: Listu predvodi Bruna Esih

Karlo Starčević: Za što bih se drugo zalagao nego za povećanje suverenosti Hrvatske? Zalagat ćemo se da Hrvatska ne bude kolonija Europske unije. Ja sam osobno 26 godina živio u Europskoj uniji i poznajem ju dobro, ali ne želim da Hrvatska bude kolonija Europske unije ni u jednom jedinom obliku. Prema tome, meni je toliko bitna EU koliko ja u njoj imam slobode, a ne toliko koliko će ona tlačiti mene i moj narod.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr