Kuščevićeve informacije procurile u Jutarnji preko Pupovčeve nevjenčane supruge

Foto: fah, montaža narod.hr

Jutarnji list i Večernji list objavili su informacije iz “visokih izvora” da nema dovoljno valjanih potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava “Narod odlučuje”, a da za referendum protiv Istanbulske konvencije isti “visoki izvor” javlja da nema dovoljno potpisa te da je dio potpisa falsificiran.

Informacije iz “visokog izvora” da nema dovoljno valjanih potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava “Narod odlučuje” prvi je dobio Jutarnji list i plasirao ih preko nevjenčane supruge Milorada Pupovca – Slavice Lukić. Pretpostavlja se da je “visoki izvor” ministar Lovro Kuščević.

Plenkovićeva Vlada pušta ‘neslužbene informacije’ o referendumu dva dana prije prosvjeda u Vukovaru 

Je li Slavica Lukić u sukobu interesa kad u Jutarnjem listu napada Zlatka Hasanbegovića? 

Što kažu iz GI Narod odlučuje o ovim informacijama?

Dr. Natalija Kanački, članica organizacijskog odbora GI Narod odlučuje za Narod.hr prokomentirala je da je inicijativa prikupila 30 tisuća potpisa više nego što je potrebno: “GI Narod odlučuje sigurno je prikupila dovoljan broj valjanih potpisa, za raspisivanje referenduma za pravedniji izborni sustav. Pričekat ćemo na tumačenje ministra Kuščevića”.

Što kaže ministar?

Ministar Lovro Kuščević je za Dnevnik.hr izjavio sljedeće: “O ovim spekulacijama nemam nikakvih saznanja i jedino što je za mene mjerodavno jest izvješće Povjerenstva, a ono još uvijek radi na provjeri prikupljenih potpisa za sva tri referendumska pitanja.”

(VIDEO) Ekonomski analitičar Sučević o Agrokoru: ‘Dokument implicitno pokazuje da je proces izbora AlixPartnersa unaprijed dogovoren’ 

Zanimljivo da se to događa u trenutku kad je postalo jasno da je premijer Andrej Plenković lagao o ugovorima s konzultantima vezanim uz Agrokor, a prosvjed u Vukovaru svraća pozornost na nedopustivo loš i politički iskontroliran rad Državnog odvjetništva.

Grupa Borg je bila u Agrokoru već na dan donošenja Lex Agrokora, 10. travnja 2017.

Tko organizira prijevoz na prosvjed u Vukovar – kako, gdje i kome se javiti

Tko je Slavica Lukić?

U imovinskoj kartici Milorada Pupovca navodi se da ima životnu partnericu koja radi za Europa press holding d.o.o. Kako je navedeno u biografiji Milorada Pupovca na vecernji.hr s novinarkom Slavicom Lukić živi u kući u zagrebačkoj četvrti Gračani.

Slavica Lukić rođena je 18. X 1963. u Gračacu, novinarka je Jutarnjeg lista i potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva. Diplomirala je na Fakultetu za defektologiju (današnji naziv: Edukacijsko rehabilitacijski fakultet) na Odsijeku za socijalnu pedagogiju, Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje dipl. socijalni pedagog. U lipnju 1990. stekla je status apsolventa na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Od siječnja 1991. do rujna 1992. radila je kao novinarka u informativnom programu HRT-a, a zatim od 1992. do 1997. u dopisništvu lista “Slobodna Dalmacija”. Od veljače 1997. do veljače 1998. Radila je kao novinarka u listu “Tjednik”, tjednom političkom magazinu financiranom iz fondacije Otvoreno društvo Georgea Sorosa. Od 1998. do 2010. novinarka u političkom tjedniku “Globus”. Od 2010. do danas novinarka u dnevnim novinama “Jutarnji list”. Novinarske nagrade: godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva za najbolji novinski intervju objavljen u 2002. te za istraživačko novinarstvo za seriju članaka o političkim pritiscima na pravosuđe u 2008.

Tijekom inicijative prikupljanja potpisa za referendum o braku kao zajednici žene i muškarca, Slavica Lukić objavila je 8. lipnja 2013. difamirajući članak o tzv. vođama neokonzervativne revolucije u Hrvatskoj. Članak je bio prepun neistina o privatnom životu osoba koje joj se ne sviđaju, a tekst je pritom pun potpuno proizvoljnih konstrukcija, te u tijeku njegova pisanja nije niti kontaktirala one o kojima je pisala.

Zanimljivo je kako nije bilo reakcije HND-a, koji je tada bio pod vodstvom Zdenka Duke, na iznošenje tvrdnji, bile one istinite ili ne, kada je Slavica Lukić pisala o privatnim životima Vice Batarela, Vuka Brigljevića, Dubravke Hrabar, Stjepana Bartulice, Željke Markić, Ladislava Iličića. Nećemo se baviti time što je iznosila i kako ih je povezivala, propuštajući da ikoga od njih išta o tome pita, nego time na koji način im je “sudila”.

Najbolje je o svemu tome, u svom prosvjednom pismu, progovorila profesorica Dubravka Hrabar. Pročitajte više OVDJE, a pismo u cijelosti možete pronaći OVDJE.

Zanimljivo je da je 2016. godine objavila tekst o tadašnjem ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću pod naslovom “OVO JE SEDAM POTEZA KOJI SU OBILJEŽILI MANDAT ZLATKA HASANBEGOVIĆA Najkontroverzniji ministar Vlade je na odlasku…”. Tada smo pisali o tome predstavlja li njezin napadački tekst na ministra Hasanbegovića sukob interesa, odnosno je li moguće da je objavljen kako bi gospođa Lukić pomogla političkim interesima i pregovaračkoj poziciji svog nevjenčanog supruga – Milorada Pupovca u pregovorima s HDZ-om?

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr