Mario Filipi za Narod.hr o prosvjedu u Vukovaru: ‘To je borba između dobra i zla’

Foto: ika.hr

Uoči najavljenog prosvjeda u Vukovaru koji će se održati u subotu, u 14 sati na Trgu Republike Hrvatske, porazgovarali smo s Marijem Filipijem, stopostotnim invalidom Domovinskog rata.

“Prosvjed dolazi 26 godina prekasno. Zločini koji su se dogodili tijekom Domovinskog rata trebali su biti odmah procesuirani. Tu su sve Vlade 2umočene”. Nema niti jedne Vlade koja je tu napravila posao kako treba. Osim toga, napravljen je taj Zakon o aboliciji koji je krajnje rastezljiv, pa se i najteži zločini podomeću pod njega”, upozorava Filipi te dodaje kako prosvjed dolazi u zadnji čas.

‘Mnogi zločini i svjedoci zločina danas su mrtvi’

Također, upozorava, mnogi zločinci, ali i svjedoci zločina danas su mrtvi.

“Primjerice, mrtav je onaj koji je na smrt pretukao Jean Michela Nicoliera i tek se sad saznalo njegovo ime i prezime. Iz takvih razloga se upozorava da je zadnji čas da se nešto poduzme po pitanju procesuiranja zločina”, ističe Filipi.

(VIDEO) Bruna Esih: ‘Dolazim u Vukovar, prosvjedovat ćemo protiv zataškavanja ratnih zločina – Koalicija s Pupovcem je veleizdaja

Također, osvrće se na brojne događaje i afere koje zadnjih dana potresaju javni prostor te odvlače pažnju s prosvjeda.

“To je klasično ponašanje političara koji, kada im je nešto neugodno, poduzimaju sve da bi skrenuli pažnju. Sada se događaju Brkić i tzv. napad limunom na Pupovca, svašta se izmišlja kako bi se skrenula pažnja s prosvjeda u Vukovaru. Ali ona se ne može skrenuti jer zlodjela koja su napravljena vrište prema nebu, što se posebno očituje u Vukovaru. Lako je nama u zagrebu jer ne viđamo te zlikovce svaki dan, no Vukovarci ih gledaju u lice”, objašnjava Filipi.

Đuro Glogoški za Narod.hr otkriva što se događalo na sastancima o prosvjedu u Vukovaru

‘Cilj je da se zločinci kazne i maknu s ulica Vukovara’

Dodaje da će on osobno biti 13. listopada u Vukovaru, kao i veliki broj njegovih prijatelja, stopostotnih invalida Domovinskog rata.

“Mislim da svaki pošten čovjek treba tamo doći. Zločin je zločin i kao takav je neoprostiv”, upozorava naš sugovornik i dodaje da se radi o borbi dobra i zla.

“Dobro mora pobijediti. Cilj je da se zločinci kazne i maknu s ulica Vukovara”, zaključuje.

Ivica Šola: Evo zašto idem(o) na prosvjed u Vukovar

Naš sugovornik osvrće se i na SDSS, stranku u koju se upiralo prstom tijekom najava prosvjeda u Vukovaru.

“Kad god se govori o zločinima počinjenima sa srpske stranke, oni samo prijeđu preko toga i krenu u kontranapad. U nekoj normalnoj državi tako nešto se ne bi događalo. Da smo izgubili rat, mislite li da bi mogli imati takvu stranku u takvoj ulozi kao što je SDSS?, pita Filipi.

Mario Filipi na koncu izražava uvjerenje da će u subotu biti gužva u Vukovaru.

“Vjerujem da će biti velika gužva i drago mi je zbog toga. Mi smo spremni”, zaključuje Filipi.

Penava pozvao cijelu hrvatsku javnost u Vukovar na prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina

Izvor: narod.hr