NBA: Peminuo Tex Winter, izumitelj “trokut napada”

Foto: Thinkstock

Košarkaški inovator Tex Winter, izumitelj “trokut napada” i dugogodišnji pomoćnik Phila Jacksona u Chicago Bullsima i Los Angeles Lakersima, preminuo je u New Yorku u dobi od 96 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam puno naučio od trenera Wintera, on je bio pionir, pravi strateg i imao sam sreće što sam igrao za njega. Njegov napadački trokut bio je od izuzetne važnosti za osvajanje naših šest naslova prvaka. Osim što je bio veliki radnik, bio je i odličan učitelj. Izražavam sućut njegovoj obitelji”, izjavio je po mnogima najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan.

Winter je kao pomoćnik najtrofejnijeg NBA trenera Phila Jacksona sudjelovao u osvajanjima devet NBA naslova, šest (1991-93 i 1996-98) s Bullsima te tri (2000-02) s Lakersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.