Luka Jović, Mostov kandidat za zamjenika župana: ‘Prekinimo s vlastitom marginalizacijom’

Foto: Most

U srijedu 7. travnja u Zaprešiću Most je predstavio mladog znanstvenika Luku Jovića, kandidata za zamjenika županice Zagrebačke Županije u nazočnosti saborske zastupnice Mosta gđe Selak Raspudić, kandidatkinje Mosta za županicu Zagrebačke županije gđe Marine Štokan Bosanac i koordinatora Mosta Zagrebačke županije dr. Ivana Bekavca.

Nakon što je prethodni tjedan u Velikoj Gorici obznanila svoju kandidaturu za županicu zagrebačke županije, Marina Štokan Bosanac posjetila je i Zaprešić te predstavila svog zamjenika. Budući da je osnovnu školu pohađala upravo u Zaprešiću, istaknula je kako ju za taj kraj vežu lijepe uspomene i do danas dobra prijateljstva.

„Luka Jović je mladi znanstvenik zaposlen u realnom sektoru. Veseli me da Most okuplja takve mlade, pametne i školovane ljude, koji su spremni uhvatiti se u koštac sa svim izazovima koji su pred nama“, rekla je Marija Selak Raspudić.

Luka Jović, mag. sociologije i komunikologije, govorio je o konkretnim planovima za poticanje poduzetništva, razvoj gospodarstva i zapošljavanja mladih u mjestu u kojem žive. Prioritet u zdravstvu će mu biti da građani županije mogu što više pregleda obaviti u svojoj gradskoj ispostavi umjesto odlazaka u Zagreb.

Spomenuo je probleme poljoprivrednika, a osvrnuo se i na razvoj ruralnih područja te istaknuo kako ruralnu kulturu treba poštivati, a ne ju ujednačavati s urbanom:

„Imam dojam da smo potpuno izgubili urbanu i ruralnu kulturu – ostvarenja u kulturnom i umjetničkom smislu. Za mene trgovi moraju biti mjesto života – svaki vikend na njima se mora odvijati kulturno-umjetnički ili neki drugi događaj.“

Glavni problem seoskih naselja vidi u nerazvijenoj komunalnoj infrastrukturi:

„U prvom mjestu do Zaprešića postoji određen broj kućanstva bez sustava kanalizacije. Moramo se zapitati na kojem smo mi modernizacijskom stupnju? Kanalizaciju su imali Rimljani 500 g. prije Krista.“

Za kraj, mladi Zaprešćan se osvrnuo u na izbore u gradu Zaprešiću. Istaknuo je kako vjeruje u uspjeh koalicije „Zapni Za Zaprešić“ koju tvore Domovinski pokret, MOST te Projekt Domovina na čelu s dipl.iur. Barbarom Knežević, a posebno se obratio mlađoj populaciji kojoj i sam pripada:

„Mladi ljudi – prekinimo s vlastitom marginalizacijom i viktimizacijom te preuzmimo odgovornost za svoja djela. Preuzmimo budućnost u svoje ruke.“

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr