Marijana Petir za Narod.hr potvrdila da je zatvorila račun u Erste banci

Foto: facebook /Marijana Petir

Svi kandidati i liste na EU izborima temeljem Zakona dužni su zatvoriti posebne račune koje su otvorili za izbore i to u roku od 30 dana od održavanja izbora te sam ja postupila sukladno Zakonu“, odgovorila je za Narod.hr eurozastupnica Marijana Petir upitana o poslovnom računu njezine neovisne liste u Erste banci – inače banci koja u zadnje vrijeme zbog svog lijevog aktivizma diže dosta bure u javnosti i nezadovoljstva među svojim klijentima – i potvrdila da njezino zatvaranje računa nema veze s onime za što se banka zalaže nego sa zakonskom obvezom.

> Erste banka promovira gay povorku – naišli na negodovanje klijenata

> Erste i LGBT: Zašto krupni kapital podržava lijevi aktivizam?

> Što znamo o ‘Erste banci’, koja je podržala homoseksualnu povorku, i tko stoji iza nje?

Podsjetimo, i zastupnik Mosta Nikola Grmoja  je potvrdio kako je Most donio odluku zatvaranju računa u Erste banci koja već nekoliko godina podržava manifestacije poput “Zagreb pridea”, pa su ga tako podržali i ove godine: Banka poručuje kako su “pitanja različitosti i uključivosti bitne komponente korporativne kulture Erste Grupe“. Zbog takvih poruka, na društvenim mrežama brojni klijenti banke poručili su da zatvaraju račune kod njih i premještaju svoje poslovanje u banke koje se ne bave političkim aktivizmom.

 

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr