Matica Hrvatska upućuje javni poziv – imate li fotografije posjeta pape Mariji Bistrici?

U sklopu obilježavanja 20. godišnjice drugog posjeta pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj, njegovog posjeta Mariji Bistrici i proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici je počelo prikupljanje fotografija posjeta za prigodnu izložbu, koja će biti otvorena 2. rujna 2018. godine.

U tijeku je javni poziv upućen prvenstveno svim onim običnim ljudima koji su te 1998. godine zabilježili neki trenutak vezan uz papin posjet – odmor na putu u Mariju Bistricu, fotografija među mnoštvom u Svetištu Majke Božje Bistričke, hodočasnici koji papu prate na njegovom putu u naše nacionalno marijansko svetište ili bilo koji drugi motiv koji je bio dovoljno važan da ostane zabilježen za vječnost.

Fotografije s pripadajućim opisom možete poslati elektronskom poštom na omhmb.papaputnik2018@gmail.com ili osobno dostaviti u Mariju Bistricu (knjižnica, škola ili ured turističke zajednice), gdje će se one skenirati i potom vratiti vlasniku.

Želja organizatora je da fotografije prikupe do 1. srpnja, kako bi se mogle na vrijeme pripremiti za izložbu, u koju se planira uključiti i nekoliko eksponata, od kojih su najznačajniji darovi koje je Papa darovao bistričkom svetištu, kao i medijski zapisi te sjećanja sudionika samog događaja.

Obilježvanje 20. obljetnice posjeta pape sv. Ivana Pavla II. Mariji Bistrici organizira Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici u suradnji s Hrvatskim nacionalnim Svetištem Majke Božje Bistričke, Turističkom zajednicom Općine Marija Bistrica, Osnovnom školom Marija Bistrica i Općinskom knjižnicom i čitaonicom Marija Bistrica te uz potporu Krapinsko-zagorske županije i Općine Marija Bistrica.

Više informacija možete pronaći na web i facebook stranici Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici:

http://omh-marijabistrica.org/

https://www.facebook.com/omhmarijabistrica/

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr