Milanović Litre o HRT-u koji promovira ‘transrodnost’: Ne samo da zanemaruje volju većine, već doprinosi eroziji vrijednosti

milanović
Fah

Marko Milanović Litre, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, reagirao je tekstom objavljenim na Facebooku na epizodu televizijske serije ‘Drske djevojke’ emitirane na HRT-u koja propagira ‘promjenu slola’. Epizoda je prikazana ove subote i to pet puta, a najranije prikazivanje bilo je nakon dječjeg programa. Milanović Litre u objavi naslovljenoj ‘Propaganda koju svi financiramo – rodna ideologija’, piše prije svega kao otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nakon emitiranja televizijske epizode “Christine Jorgensen, nevoljko dama, 1926.-1989.” animirane serije “Drske djevojke” na našoj nacionalnoj televiziji imam potrebu reagirati. Prije svega, kao otac, primoran sam osuditi očito nepoštivanje stavova i uvjerenja velike većine naših građana, posebice onih koji se identificiraju kao religiozni i ne dijele promicane stavove koje smo imali priliku vidjeti na HRT 3 zadnjih nekoliko dana u više termina”.

>‘Drske djevojke’: HRT emitira crtić koji kao uspješnu ženu prikazuje muškarca koji je ‘promijenio spol’

Milanović Litre: Upečatljiv primjer propagiranja transrodne ideologije

Napominje kako je lik Christine Jorgensen u “Drskim djevojkama” ”upečatljiv primjer propagiranja transrodne ideologije – ideologije koja je u oštroj suprotnosti s tradicionalnim vrijednostima i uvjerenjima koja su dugo definirala naš narod”.

”Neshvatljivo je da bi se nacionalna televizija odlučila za emitiranje takvog sadržaja, pogotovo kada ga financiraju upravo oni porezni obveznici čije vrijednosti ruše prikazivanjem ovakvih “crtića”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenomen ‘detranzicije’

Posljednjih smo godina svjedoci alarmantnog porasta broja pojedinaca, osobito u Sjedinjenim Državama, koji su prošli kroz promjenu spola da bi kasnije požalili zbog svoje odluke – fenomen koji se obično naziva “detranzicija”. Ovaj rastući trend postavlja kritična pitanja o posljedicama promicanja odnosno nametanja transrodne ideologije, osobito kada je usmjerena na ranjivu mladež koja nije opremljena za donošenje životno važnih odluka. Čovjek se mora zapitati: Je li odgovorno podržavati i širiti takvu kontroverznu ideologiju bez pažljivog razmatranja dugoročnih posljedica za pojedince, obitelji i društvo u cjelini?”, piše Milanović Litre.

Dodaje da ”ne možemo zanemariti potencijalnu štetu koja bi mogla zadesiti one koji su pod utjecajem narativa rodne ideologije propagiranog u nekim emisijama poput spomenute”.

”Moramo se uključiti u promišljen dijalog o implikacijama transrodne ideologije, uzimajući u obzir iskustva osoba koja su prošla ‘tranziciju’ i koja su pretrpjela duboku patnju zbog toga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović Litre: Ne samo da zanemaruje volju većine, već i aktivno doprinose eroziji naših vrijednosti

Osuđuje ”neodgovornu odluku nacionalne televizije” da emitira ovu seriju , ”jer ne samo da zanemaruje volju većine, već i aktivno doprinosi eroziji naših cijenjenih, povijesnih vrijednosti”.

”Ključno je da kao narod ostanemo budni u obrani svojih ideala i nepokolebljivi u zalaganju za očuvanje svetosti hrvatskih obitelji”, ističe Milanović Litre.

”Obrana načela koja nas čine onim što jesmo”

”Pozivam HRT i sve odgovorne strane da razmotre moguće posljedice promicanja takve ideologije i da poštuju vrijednosti koje su dugo temelj našeg naroda. Pitanje koje si svi moramo postaviti je sljedeće: Jesmo li spremni riskirati dobrobit naših ljudi u ime ideologije koja izaziva podjele i kontroverze? Trebamo djelovati kako bi osigurali da odgovor bude odlučno NE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je da HRT pokaže veću odgovornost prema hrvatskom narodu odabirom programa koji će biti više usklađen s uvjerenjima i vrijednostima naših građana. Naša je zajednička odgovornost osigurati da se naša djeca odgajaju na snažnim temeljima ukorijenjenima u našim tradicionalnim načelima i da sadržaj predstavljen na našoj nacionalnoj televiziji odražava bit našeg društva.

Pozivam kolege da mi se pridruže u zahtjevima za odgovorniju i reprezentativniju nacionalnu radioteleviziju – onu koja poštuje vrijednosti i uvjerenja koja nas definiraju kao narod. Ostanimo ujedinjeni u našoj predanosti da zaštitimo interese naših ljudi, naših obitelji, naše budućnosti i naše djece, te obrani načela koja nas čine onim što jesmo”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.