Milanović: vjerojatno će i natpis na HDZ-u u Vukovaru biti na ćirilici

Predsjednik Vlade Zoran Milanović je komentirajući rezultate izbora za vukovarskoga gradonačelnika, na kojima je pobijedio Ivan Penava (HDZ), ocijenio je kako će sad ćirilica prestati biti tema te da će “vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici.”

“Izbori su bili demokratski. Nije nijedan glas ukraden. Ako su ljudi došli autobusom, a imaju pravo glasa i sve je po zakonu, došli su autobusom”, rekao je, dodajući kako od onih koji su “za dlaku dlake” dobili izbore očekuje da shvate posao odgovorno, a ne, kako je istaknuo, “huškački kako su se ponašali do sada”. Poručio je da će se prava manjina u Vukovaru poštovati kao do sada jer za njih jamči hrvatska Vlada.

“Hrvatski zakoni će se provoditi, i to svatko, pa i oni koji su dobili izbore, mora shvatiti, ali sada očekujem i ovako i onako da potpuno promijene ploču. Sad će to prestati biti tema i sad će vjerojatno i natpis na HDZ-u biti na ćirilici. Sto posto”, ustvrdio je Milanović.

Premijer je izjavio da će, ako direktor Gazproma dolazi u Hrvatsku, naći vremena primiti ga, no, istaknuo je, takvi se sastanci ne mogu dogovarati preko lobista i posrednika, nego službenim kanalima.

Zoran Milanović je rekao kako će vidjeti o čemu se tu konkretno radi. “Imamo ogranak Južnog toka koji je zapečaćena stvar. Nažalost, nismo dio Južnog toka jer je prošla Vlada to dosta ignoratski tretirala i odbila rusku stranu. Što se tiče istraživanja nafte i plina u Jadranu, vrlo rado, ali na to ima pravo svatko tko je spreman ući u koncesiju i za to platiti”, rekao je premijer Milanović danas u Gunji. Ponovio je kako neće dopustiti da se Hrvatska pretvori u geopolitčki prostor nadmetanja između Rusa i Amerikanaca. “Dakle, prema svima jednako kad je posao u pitanju”, poručio je.

Ocijenio je da je Hrvatska u posljednje 2,5 godine postala mnogo uređenija država s “puno manje korupcije” te je istaknuo kako vjeruje da u općoj ocjeni rada Vlade moraju prevladavati činjenice, “pa makar i za dlaku”.

“Pokušavamo neke stvari promijeniti, definitivno više nego itko do sada, ali to očito nije dovoljno na način da bi zadovoljilo mene, ali vjerojatno i većinu građana Hrvatske, ali alternativa je stagnacija i povratak na staro, a zna se šta je staro – potrošnja, rasipanje i pljačka. Dok sam ja predsjednik Vlade, tako neće biti”, poručio je Milanović.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je bio na poplavljenom području županjske Posavine, a obišao je Rajevo Selo i Gunju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah