Milinović o izborima u Ličko-senjskoj županiji: ‘Plenković mora voditi računa tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi’

Foto: Fah

Darko Milinović predstavio je svoju listu za predstojeće izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije koji će se održati 10. ožujka 2019.

Darko Milinović najavljuje izborni rat HDZ-u: ‘Moju kičmu nitko ne može lomiti’

“HDZ će imati najgori izborni rezultat u povijesti u Ličko-senjskoj županiji, a kada sam vidio listu uvjeren sam u pobjedu liste koju predvodim ja”, izjavio je Darko Milinović za N1 nakon predstavljanje svoje liste s kojom izlazi na izbore.

“Ono što je možda zanimljivo, na mojoj listi ima 74 posto članova HDZ-a. Imamo više članova HDZ-a na mojoj nezavisnoj listi nego što ih HDZ ima na svojoj. O tome mora voditi brigu predsjednik stranke Andrej Plenković. Tko mu je smjestio listu i tko mu radi o glavi”, kaže Milinović.

Istaknuo je i zastupljenost žena na svojoj nezavisnoj listi i diskriminaciju na HDZ-ovoj listi.

“Mi ne podržavamo Istanbulsku konvenciju. Stranka koja podržava Istanbulsku ima 22 posto žena, samo sedam žena na listi. Lista koju ja predvodim, imamo 55 posto žena, 17 žena i 14 muškaraca. Mi nećemo dozvoliti da se omalovažava žena, Ličanka, majka, kraljica, kako se kaže u pjesmi.”, prenosi N1.

(VIDEO, FOTO) Danas na snagu stupa Istanbulska konvencija – Plenkovićev udar na demokraciju

“Nisam bio dobar dok sam bio u HDZ-u, ali ovo se ne bi dogodilo da sam ja u HDZ-u, sada mi je drago što nisam član HDZ-a” Smatra da je ovakva lista kukavičje jaje i dokaz da je Istanbulska potpisana s figom u džepu.

HAZU: Rodna ideologija u Istanbulskoj konvenciji neprihvatljiva za odgojno-obrazovni sustav

“Ja ću dobiti između osam i 12 vijećnika, otvoren sam za sve političke opcije uključujući i HDZ jer sam spreman sve napraviti da saniramo štetu”, zaključio je Milinović predstavljanje svoje liste za izvanredne izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Podsjetimo, Vlada je raspustila skupštinu Ličko-senjske županije, gradska vijeća Ogulina i Iloka te općinsko vijeće Davora jer u zakonom propisanom roku nisu donijeli proračun za ovu godinu, niti odluku o privremenom financiranju.

Izvor: narod.hr/N1