Ministarstvo obrane RH raspisalo natječaj za prijam u kadetsku službu

Ministarstvo obrane raspisalo je natječaje za stipendiranje studenata od prve godine preddiplomskih studija u statusu kadeta/kinja, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, koji se upisuju u akademskoj godini 2015./2016., objavio je MORH na svojim internetskim stranicama.

Rok za podnošenje prijava 11. svibanj

Na natječaje se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji u akademskoj godini 2015./2016. planiraju upisati preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ili preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva ili Vojnog vođenja i upravljanja na Sveučilištu u Zagrebu.

Kandidati koji planiraju postati vojni piloti podnose prijave u područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta, ili na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b. Rok za podnošenje prijava je 11. svibnja.

Tijekom školovanja osigurana mjesečna stipendija

Kandidati i kandidatkinje koji planiraju upisati vojne studijske programe u propisanom roku se prijavljuju elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za kandidatkinje ili na navedenu adresu.

Iz MORH-a navode da će pozvati na postupak odabira sve kandidate/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete. U tom postupku moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju uvjeta za prijam u službu u Oružane snage RH. U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u postupku odabira postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija.

MORH napominje da je tijekom školovanja kadetima/kinjama osigurana mjesečna stipendija, naknada iznosa upisnine i troškova studija, smještaj u vojnim objektima, odgovarajuća prehrana, mjesni prijevoz i odgovarajući udžbenici. Nakon diplomiranja, kandidati imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim projektima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: morh