MORH: Studentima predstavljeno zanimanje doktora medicine u Hrvatskoj vojsci

Foto: morh.hr

U sklopu Dana zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj, koji se održavaju u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ u Zagrebu, studentima završnih godina medicine predstavljene su u petak mogućnosti zapošljavanja i rada u Ministarstvu obrane, pri čemu su kao prednosti istaknuti mogućnost usavršavanja, rad u različitim uvjetima, a istaknuto je i da su zbog deficitarnosti bolji financijski uvjeti.

Liječnice, natporučnice Tena Damjanović i Tajana Vujnović studentima završnih godina Medicinskog fakulteta prezentirale su zanimanje vojnog doktora medicine te status vojnih liječnika u Oružanim snagama RH. Govorile su o obvezama i pravima liječnika u Hrvatskoj vojsci, kao i svim posebnostima i prednostima rada u Oružanim snagama, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Prikazani su uvjeti za prijem i sam postupak ulaza liječnika u Hrvatsku vojsku. Budući liječnici prvo prolaze dragovoljno vojno osposobljavanje u Požegi u trajanju od tri tjedna, potom započinje temeljna časnička izobrazba na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ koja traje osam tjedana nakon koje liječnici stječu čin natporučnika.

„Posao u Hrvatskoj vojsci nudi mnogo prednosti. Imamo mogućnost daljnje edukacije i usavršavanja, ali i rada u različitim uvjetima. Primjerice, osiguranje vojnih vježbi, rad u vanbolničkoj hitnoj ili rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“, rekla je natporučnica dr. Tena Damjanović.

„Rad u vojsci je zanimljiv i dinamičan naspram rada u civilstvu te nudi mnogo više iskustava. Uz to, zbog deficitarnosti nudi i bolje financijske uvjete“, dodala je natporučnica dr. Tajana Vujnović.

Izvor: hina/mt