Most: Aktualna vlast u Glini provodi program Jovana Raškovića, umjesto projekte u korist građana

Foto: snimka zaslona, MK GRAF / wikimedia commons

Saborski zastupnici Miro Bulj i Nikola Grmoja upozorili su s vijećnikom Mosta nezavisnih lista Glina Mariom Božurićem na štetnu politiku koju u ovom gradu provodi vladajuća koalicija HDZ-SDSS-HSLS. Čelnik SDSS-a Željko Gavrilović, koji je i predsjednik SNV-a u Glini, javno govori kako provodi ideju i program Jovana Raškovića, a vojnoredarstvenu akciju „Oluja“ naziva sramotom hrvatskog naroda. U isto su vrijeme, samo u zadnjih godinu dana, u Glini su propali projekti u vrijednosti 10 milijuna kuna.

Gavrilović povećao sredstva za svoj rad za preko 100%

“Iz džepova Glinjana financiraju se nove podjele, umjesto da se EU sredstvima financiraju novi projekti koji će im podići kvalitetu života. Gavrilović se hvali dobrom suradnjom s aktualnom vlasti u Gradu Glini i gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, povećanjem sredstava za svoj rad iz proračuna Gline za više od 100% (s 30 tisuća na 70 tisuća kuna), a samo u zadnje vrijeme su zbog neznanja i inertnosti poništena tri velika natječaja milijunskih iznosa: obnova gradskog parka, dječji vrtić Bubamara, izgradnja gradske tržnice. Jedini koji se protive ideji i programu Jovana Raškovića te suradnji HDZ-a i SDSS-a na tom programu su Most i Nezavisna lista Grada Gline. Gradi li to glinska vlast u nedostatku ideja i projekata svoju opstojnost na uskrsnuću avetinjskih politika prošlosti?”, izjavio je Mario Božurić.

Glina je u periodu revitalizacije života od 1995. sustavno zanemarivala gospodarski potencijal. Bez ideje, omalovažavajući svaki pokušaj ukazivanja na pljačku i korupciju, obračun s političkim neistomišljenicima provodio se uz pomoć institucija i medija, uz upiranje prstom u neistomišljenike i etiketiranje istih kao ostatak „onog sistema“.

Vladajući u Glini slušaju Plenkovića, a njega spašava Pupovac

„Glina propada jer je vladajućima važnije slušati instrukcije Andreja Plenkovića, kojeg ruke Milorada Pupovca spašavaju od gubitka većine u Hrvatskom saboru, isto kao što ruka Željka Gavrilovića (SDSS) bezuvjetno podupire većinu Stjepana Kostanjevića u Gradskom vijeću Grada Gline. Sve su nacionalnosti time postale taoci loše politike.”, izjavio je Miro Bulj.

„Dok drugi gradovi zajednički povlače EU sredstva, u Glini se najodgovorniji bave Mostom i bore protiv ljudi koji žele normalno živjeti. Članove nezavisnih nisu uključili niti u jedan odbor ili povjerenstvo. Nije Most „kupio“ većinu u vijeću da bi podnosio teret neuspjeha. Nisu Nezavisna lista i Most krivi zato što su vladajući nesposobni i bezidejni. Ovakve izjave i programske ideje su nedopustive u 2018. godini, posebno na ovom području gdje apsolutno sva energija i novac moraju ići u razvoj i otvaranje radnih mjesta.”, izjavio je Nikola Grmoja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr