Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu od jeseni i diplomski studij komunikologije: ‘Radujemo se početku!’

Foto: unicath.hr

Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) u novoj akademskoj 2018./2019. godini uvodi novi diplomski sveučilišni studij – Komunikologiju – na koji se zainteresirani mogu prijaviti do 15. rujna ove godine kroz aplikaciju “Nacionalni informacijski sustav prijava na diplomske studije”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomski sveučilišni studij “Komunikologija” omogućava stjecanje vještina i profesionalnih znanja koja su potrebna za efikasno komuniciranje na različitim područjima kao i za daljnje znanstveno usavršavanje, a do 15. rujna ove godine traju i uplate koje treba dostaviti kao dokaz o uplati troškova dodatnih provjera. Sve informacije o natječaju i upisu na ovaj novi diplomski studij dostupne su na mrežnim stranicama HKS-a na adresi www.unicath.hr/komunikologija, priopćilo je u srijedu to sveučilište.

Dva usmjerenja kao rezultat potreba tržišta rada i novijih trendova u obrazovanju

Studentima su ponuđena dva usmjerenja – Interkulturalna komunikacija i novinarstvo te Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću. Kako je objašnjeno, polazišta za ponuđena usmjerenja bila su potrebe na tržištu rada i noviji trendovi u promišljanju obrazovanja današnjih komunikatora i medijskih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom četiri semestra diplomskoga studija treba steći minimalno 120 ECTS bodova, a po završetku diplomskoga sveučilišnog studija, stječe se akademski naziv magistar/magistrica komunikologije.

Pročelnik Odjela za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Jerko Valković raduje se početku toga diplomskog studija unatoč raznih pitanja i izazova na njegovu početku. Valković vjeruje da će ponuđena usmjerenja i raznovrsni predmeti koji se nude obogatiti hrvatsku društvenu i crkvenu javnost.

Jer, dodao je, ne treba isticati koliko je važno u današnjem globaliziranom svijetu razumijeti procese komunikacije u susretima ili napetostima između različitih kultura, filozofija, politika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valković smatra kako je razumijevanje tih procesa, kao i novih medijskih sustava, jedan od preduvjeta aktivnog uključivanja u procese komunikacije djelovanjem u medijskom ili nekom drugom području. Upravo su te promjene koje sve više zahvaćaju naš život, objasnio je, bile izazov za pokretanje diplomskoga studija s usmjerenjem – Interkulturalna komunikacija i novinarstvo.

Kroz usmjerenje – Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću- studente se pak, istaknuo je pročelnik Valković, želi osposobiti za praćenje, odnosno provođenje znanstvenih istraživanja da bi upravo na temelju dobivenih rezultata mogli upravljati komunikacijskim procesima i mogli djelovati u odnosima s javnošću na različitim područjima. Ocijenio je kako složenost društva i važnost koju unutar njega imaju komunikacijski procesi predstavljaju izazov da ta područja i posebno suvremene načine komunikacije promatramo znanstvenim “alatima”, odnosno znanstvenom metodologijom.

Raznolikost odnosno širina pristupa cjelokupnoj tematici omogućava stjecanje različitih spektara znanja važnih i za kasnije profesionalno bavljenje komunikacijama u najrazličitijim područjima, zaključio je pročelnik Odjela za komunikologiju HKS-a Valković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mt

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.