Nastavak izlaska općinskih organizacija HSS-a: ‘Nitko nije nanio toliko štete stranci kao Beljak’

Foto: Fah

Danas u popodnevnim satima održana je izvanredna konferencija za medije Županijskog HSS-a Koprivničko-križevačke županije gdje su iz stranke istupile 4 općinske organizacije, Kalinovac, Podravske Sesvete, Sveti Ivan Žabno i Koprivnički Ivanec.

Zajedno s Koprivničkim Bregima to bi do sada bilo pet općinskih organizacija koje su pred izbore napustile stranku.

Prema neslužbenim informacijama trebali su se pridružiti Đelekovec i Drnje, no njih je spriječio profesor Hrvoje Petrić.

O Petriću je prigorski.hr već pisao kao o nesuđenom predsjedniku Županijske organizacije koji je zbog protustatutarnih igrica svog stranačkog šefa prošle godine odstupio s te pozicije.

Predsjednik Županijskog HSS-a Mario Švegović istaknuo je kako je ovo povijesni dan za županijsku organizaciju koja je do sada uvijek bila biračka baza na razini Hrvatske.

– Ovo više nije HSS u koji smo se mi učlanili. Ovu odluku smo donijeli zbog neslaganja s aktualnom unutarstranačkom politikom koju vodi predsjednik Krešo Beljak. Potpuno je izostao svaki oblik dijaloga, transparentnosti i uvažavanja različitosti mišljenja bez konzultiranja Županijskog odbora HSS-a o sastavljanju liste za parlamentarne izbore – kazao je Švegović te dodao kako zbog svih neprimjerenih izjava čelnika stranke unutar dvije godine koji se protivi svjetonazoru stranke, većina organizacija ne podržava aktualnog predsjednika, kao ni kandidate koji su izabrani da budu na Restart listi za Sabor.

– Dokle god je Krešo Beljak na čelu stranke, HSS više nema budućnosti. Gospodin Beljak vodi unutarstranačku politiku koja je potpuno porazna za sve članove i nezadovoljstvo naših članova, simpatizera, ali i naših birača svakim danom sve više raste, a to će i pokazati rezultati na parlamentarnim izborima – naglasio je Švegović.

– HSS nikad nije bio orijentiran lijevo što se uporno nameće zadnjih 4 godine od strane Kreše Beljaka. Kao načelnik Koprivničkog Ivanca nastaviti ću promicati projekte strateški važne za općinu, ali štiti interese svojih mještana. Svoju političku karijeru nastavit ću kao neovisan kandidat do trenutka kada se odabere novo vodstvo stranke bez Kreše Beljaka – zaključio je načelnik Švegović.

Za kraj svi predsjednici općinskih organizacija istaknuli su kako će se vratiti u stranku čim se s čela HSS-a smijeni aktualni predsjednik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/prigorski.hr