Nino Raspudić (Most): ‘Hrvatska se definitivno probudila, ovo je izvrstan rezultat’

Nino Raspudić
Foto: Snimka zaslona

“Hrvatska se definitivno probudila. Mislim da je ovo jedna nova mlada politička Hrvatska. Most je opet nazad u igri. Pridonijeli smo i mi. Jako je dobar rezultat za nas ako ovako i ostane. Pogotovo što vidim u II. izbornoj jedinici koju nosim, da smo blizu drugog mandata, jer smo na preko 9 posto. Pa čak i u I. izbornoj da smo na 8 posto, moguća su dva mandata u prvoj i drugoj izbornoj jedinici”, kazao je nositelj Mostove liste u II. izbornoj jedinici Nino Raspudić, publicist, komentator, profesor na Odsjeku talijanistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u javljanju iz stožera Mosta nezavisnih lista, nakon objave rezultata prvih izlaznih anketa.

O planovima za koaliciju

“Imamo svo vrijeme ovoga svijeta. To su mladi i čvrsti ljudi. Ono što sigurno nećemo napraviti da nećemo kompromitirati vrijednosti i politike koje smo vrlo jasno iznijeli. Gola nas vlast ne zanima, zanima nas realizacija vrijednosti i politika za koje smo se zalagali. Vrijeme je na našoj strani. Ovo je izvrstan rezultat, ako ovako ostane. Nadamo se, pošto smo vrlo blizu i više mandata”, zaključio je Raspudić.

Izlazne ankete

Rezultati po izbornim jedinicama (19 sati):
1. izborna jedinica: Možemo 4, HDZ/HSLS 4, Restart koalicija 3, Most 1, Domovinski pokret 1. Stranka s Imenom i prezimenom 1.
2. izborna jedinica: HDZ/HSLS 6, Restart koalicija 5, Domovinski pokret 2, Most 1.
3. izborna jedinica: Restart koalicija 7, HDZ 1, Domovinski pokret 1, Možemo 1.
4. izborna jedinica: HDZ 8, Restart 3, Domovinski pokret 3.
5. izborna jedinica: HDZ 8, Restart koalicija 3, Domovinski pokret 3.
6. izborna jedinica: HDZ 6, Restart 4, Domovinski pokret 2, Možemo 1, Most 1.
7. izborna jedinica: HDZ 6, Restart 4, Možemo 1, Domovinski pokret 2, Stranka s Imenom i prezimenom 1, Most 1.
8. izborna jedinica: Restart 9, HDZ 3, Možemo 1, Most 1.

Na današnjim izborima birači su birali 151 saborskog zastupnika, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri u dijaspori, osam biraju pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cijela država.

U Hrvatskoj se, od 7 do 19 sati, moglo glasovati na više od 6500 redovnih biračkih mjesta, u 42 države diljem svijeta glasuje se na njih 112.Do 16, 30 sati glasovalo je milijun i 150 tisuća birača (34,04 posto), prije nepune četiri godine njih milijun i 256 tisuća (37,2 posto).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr