Novi detalji slučaja ubojstva Jasmine Dominić: Ubijena u šupi pa ju prenijeli u kuću?

Foto: Snimka zaslona, mup.hr; Fotomontaža: Narod.hr

Važan trag istrage u slučaju Jasmine Dominić koja je, skoro dvadeset godina od nestanka prije nekoliko dana pronađena u zamrzivaču, postala je ispovijest vatrogasaca iz lokalnog DVD-a Palovec da su prilikom velikih poplava 2001. godine, kad je Trnava poplavila okolne Mlinsku i Sportsku te Novu ulicu, u kojoj živi obitelj Dominić/Srnec, iznosili ledenu škrinju iz šupe sa stražnje strane kuće i podigli je na betonske cigle, da voda ne bi uništila električni uređaj, navodi RTL.

Kad se voda povukla, škrinju su taj put vratili natrag u šupu, improviziranu garažu, ali ne i na ljeto 2005. kad je Nova ulica ponovno poplavila.
Dva scenarija ubojstva

Tad su, tvrde svjedoci koji su nosili škrinju, a čiji je identitet vrlo vjerojatno poznat policiji, vatrogasci – ni ne znajući što nose – škrinju premjestili u kuću obitelji Dominić/Srnec. I stavili je ispod stepenica, gdje je ostala do pronalaska zaleđenog trupla.

Sad postaje definitivno jasno zašto je policija već prošli tjedan zapečatila ne kuću, u kojoj je i dalje obitelj, nego samo malu šupu sa stražnje strane kuće i u petak izuzimala dokaze iz tog prostora u potrazi za biološkim tragovima kojima bi riješili ubojstvo iz 2000.

Dva su scenarija ubojstva koje policija pokušava rekonstruirati, navodi RTL.

Jedan je da je Jasmina ubijena u kući pa ju je ubojica ubacio u zamrzivač i to se dosad smatralo najvjerojatnijom opcijom, no nakon iskaza vatrogasaca vrlo je lako moguće da je 23-godišnja studentica prije 19 godina ubijena upravo u šupi iza kuće i tamo ubačena u zamrzivač, pa pet godina kasnije zbog poplava premještena u obiteljsku kuću Dominić/Srnec.

Je li je uistinu ubila Smiljana i je li samo ona znala za tijelo u zamrzivaču, bit će ključno pitanje za istražitelje. A odgovor bi se mogao skrivati u šupi, praktički jedinom dijelu kuće koji iz nekog razloga nisu renovirali…

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl