Novi šef Holdinga smijenio Joška Jakelića s funkcije direktora GSKG

Zagreb, 17.6.2021.- Policija i Uskok potvrdili su da su u èetvrtak na podruèju Zagreba uhiæene èetiri osobe osumnjièene za gospodarski kriminal koji je, po pisanju medija, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebaèkog holdinga. Na slici ulaz u zgradu GSKG. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ ua

Joško Jakelić opozvan je s funkcije direktora Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG). Vršiteljem dužnosti, do javnog natječaja za izbor novog direktora, imenovan je Marko Šarić.

– Skupština trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., zastupana po predstavniku člana, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Nikoli Vukoviću, s danom 18. lipnja 2021. godine opozvala je Joška Jakelića s funkcije direktora tog društva.

> Kriminal u Zagrebačkom Holdingu: Ispitan prvoosumnjičeni, odbacuje sve što mu se stavlja na teret

> Tko je Nikola Vuković, po Tomaševićevoj odluci novi šef Zagrebačkog holdinga?

Za vršitelja dužnosti direktora Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva d.o.o. imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova u GSKG-u, koji će tu funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor direktora i odabira direktora trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., priopćeno je iz GSKG.

Jakelić je GSKG vodio 16 godina, a smijenjen je nakon afere u kojoj je proteklog tjedna njegov bliski suradnik Neven Blažević Ćiro uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG, piše Večernji list.

Podsjetimo, u akciji policije i USKOK-a 17.lipnja ujutro uhićene su četiri osobe koje se povezuje s kriminalnim radnjama u sklopu Zagrebačkog holdinga. Policija je izvijestila da se četvero uhićenih istražuje zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv gospodarstva, a među uhićenima je i voditelj odjela za hitne popravke u GSKG-u.

Tko je Nikola Vuković, po Tomaševićevoj odluci šef Zagrebačkog holdinga?

Nikola Vuković u Holdingu je bio do 2018., ali je otišao pa vodio spor protiv bivše tvrtke, koji je izgubio. Jutarnji list navodi da je Tomašević izabrao čovjeka koji je radio ono protiv čega se Možemo borio, a da je novi šef “tehnomenadžer predratne ljevice”. Odnosno, riječ je o kadrovima Saveza komunista Hrvatske.

Vuković je radio za Antu Markovića, a kasnije s Vujićem i Tuđmanom osnivao SDSH. Navodno se s njime mjesecima pregovaralo.

Iako je odluka o imenovanju Nikole Vukovića za novog predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga – dakle starog kadra koji je u tom komunalnom divu prvi put zaposlen još u vrijeme dok je zagrebačkim SDP-om vladao Milan Bandić – iznenadila mnoge, ona se, tvrdi neimenovani izvor, jako dugo kuhala.

Na stranicama Holdinga objavljen je kratak životopis novog šefa.

Rođen je 1959. u mjestu Koljane, grad Vrlika, diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1983., na ekonomsko teorijskom smjeru. Radio je u Republičkom zavodu za društveno planiranje/Ministarstvu gospodarskog razvitka/Državnom zavodu za makroekonomske analize i prognoze (ustanovama koje su bile sljednice jedna drugoj) od 1984. do 1996. U ustanovi bio stručni savjetnik, viši stručni savjetnik ministra, načelnik Odjela za regionalni razvoj te ravnatelj Državnog zavoda. Radio na izradi analiza, strategija razvoja, prijedloga mjera ekonomske politike, uređivao mjesečnu publikaciju Zavoda, rukovodio odjelom i ustanovom. U Hrvatskom autoklubu bio predsjednik Nadzornog odbora 1995-96. te zamjenik predsjednika HAK-a 1996-97. godine. Od 1997. do 2007. bio član poslovodstva HAK-a: pomoćnik, zamjenik i glavni tajnik HAK-a. Rukovodio firmom, konsolidirao i stabilizirao poslovanje HAK-a. Upravljao projektima uspostave novih tehnoloških sustava, digitaliziranja poslovanja, izgradnje poslovnih objekata. Za rezultate u vođenju HAK-a dobio najviše međunarodno priznanje svjetske automobilske asocijacije AIT za razvoj autokluba. Od 2007. do 2018. zaposlen u Zagrebačkom holdingu, bio pomoćnik predsjednika Uprave za strategiju i razvoj, direktor Službe za korporativni razvoj, direktor Sektora upravljanja ljudskim resursima, razvoja i korporativnih komunikacija. Radio na izradi razvojnih i poslovnih planova, projektima unapređenja i racionalizacije poslovanja, projektima EU, projektima gospodarenja otpadom, rukovodio službom i sektorom. Od 2019. bavio se investicijama na globalnim financijskim tržištima.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list