Nutella torta s bananama – donosimo recept za desert kojemu nitko neće moći odoljeti!

Foto: slatkisvijet.com

Neodoljive Nutella kocke dobile su oblik torte i još jedan sastojak – banane! Recept za ovaj odličan desert donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Kora s lješnjacima

5 bjelanjaka
100 g sjeckanih lješnjaka
50 g mljevenih lješnjaka
1 žlica limunovog soka
150 g šećera
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica oštrog brašna
1/2 praška za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema sa žutanjcima

5 žutanjaka
100 g šećera
2 praška za puding s okusom vanilije
600 ml mlijeka
125 g maslaca ili margarina

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 žlica Nutelle
3 veće banane
1 mali paket Petit beurre keksa + malo mlijeka za namakanje
500 ml slatkog vrhnja

Priprema

Najprije pripremite kremu. Žutanjke pjenjačom izmutite sa šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja, dodajte pripremljenu smjesu pa kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremu premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu izmiksajte s margarinom sobne temperature.

Za pripremu kore, bjelanjcima dodajte malo soli i miksajte ih dok se ne zapjene. Zatim postupno dodajte šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. Na kraju dodajte limunov sok.

Dok miksate bjelanjke, u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste obložili masnim papirom istresite nacjeskane lješnjake i kratko ih tostirajte u pećnici.

U pripremljeni snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte suhe sastojke – mljevene lješnjake, brašno, prašak za pecivo i krušne mrvice. Smjesu istresite preko prženih lješnjaka, poravnajte pa vratite natrag u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta na 170°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađenu koru premažite Nutellom. Preko Nutelle posložite Petite beurre kekse koje ste kratko namočili u mlijeko. Kekse premažite tankim slojem kreme, a zatim posložite banane koje ste uzdužno prepolovili.

Nanesite ostatak kreme, popunite sve praznine između banana i lijepo zagladite tortu. Tortu premažite i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Prije posluživanja ostavite tortu u hladnjaku barem 5 sati, a najbolje preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.