Od ponedjeljka se učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola djelomično vraćaju u školske klupe

School classroom with school desks and blackboard in Japanese high school

Na sjednici u četvrtak Vlada je donijela odluku kojom su postavljeni uvjeti za početak normalizacije nastave od ponedjeljka, 11. svibnja te ona predviđa da najveći dio učenika i studenata u nastavni proces bude uključen kroz nastavu na daljinu, a također je donesena i odluka o nabavi materijala za održavanje državne mature.

Odlukom se uređuje drukčije izvođenje nastave, uglavnom za učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovnih škola, gdje će se nastava provoditi mješovitim modelom, dijelom kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi, a dijelom kao nastava na daljinu.

Za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole i učenike srednjih škola, nastava će se i dalje organizirati na daljinu, jednako kao i na visokim učilištima, gdje su izuzetak omogućavanje održavanja laboratorijskih, umjetničkih i kliničkih vježbi, te praktični rad u malim grupama.

Plenković je ustvrdio kako slijedi druga faza, ponovni početak rada škola i vrtića od ponedjeljka, što predstavlja važnu političku i društvenu odluku.

Donesena odluka o nabavi materijala za državnu maturu

Izrazio je uvjerenje da će se, unatoč određenim rezervama koje se čuju vrlo brzo doći do situacije da će se djeca vratiti u škole i vrtiće i studenti na fakultete.

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela i odluku o davanju suglasnosti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja za sklapanje ugovora o nabavi usluga tiska ispita državne mature, nabavi sigurnosnih vrećica i traka za pakiranje ispita državne mature za školsku godinu 2019./2020. te je prihvatila Godišnji izvještaj o radu i poslovanju Nacionalnog centra za 2019. godinu.

>Ljilja Vokić za Narod.hr: ‘Veliki teret svaljen je na roditelje, ove godine treba otkazati državnu maturu’

Isto tako, donesen je zaključak o potpori projektima sanacije, rekonstrukcije, dogradnje i izgradnje školskih građevina među kojima su OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, OŠ Vladimira Nazora u Sv. Iliji, Srednja škola Donji Miholjac, Obrtnička škola u Sisku i Centar za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju OŠ Milana Amruša u Slavonskom Brodu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr