Otkriven krunski dokaz u slučaju ubojstva Jasmine Dominić: Otisci iz škrinje navodno povezuju Smiljanu Srnec s ubojstvom sestre

Foto: Snimka zaslona, mup.hr; Fotomontaža: Narod.hr

Tužitelji imaju krunski dokaz da je Smiljane Srnec 2000. ubila svoju sestru, tada 19-godišnju, Jasminu Dominić čije je tijelo, u međimurskom Pavlovcu, pronađeno u škrinji koja je prema pisanju Jutarnjeg lista puna Smiljaninih otisaka.

Kako doznaje dnevnik, ti otisci prstiju, bez obzira što je tijelo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec.

Ubojstvo skrivano gotovo 20 godina: Je li otac ubijene Jasmine Dominić nešto znao?

Njih je policija mogla dobiti i u istrazi, a ima ih pohranjene i u kartonu osobne iskaznice pa je trebalo napraviti analizu i komparativnu usporedbu. Otisci izuzeti iz škrinje po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre, navodi Jutarnji list.

Novi detalji slučaja ubojstva Jasmine Dominić: Ubijena u šupi pa ju prenijeli u kuću?

Sredinom svibnja Smiljani Srnec za još mjesec dana produljen je istražni zatvor, a mediji su navodili da bi ako za 30 dana tužiteljstvo ne podigne optužnicu ona mogla biti puštena na slobodu i to upravo zbog nedostatka dovoljno čvrstih dokaza.

Istraga je pokrenuta krajem veljače, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tada je izvijestilo kako sumnja da je u ljetu 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu Smiljana Srnec usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome koji su doveli do smrti.

Izvor: narod.hr/hina