Penava demantira Hedlove tvrdnje: Pokušaj diskreditacije zbog velike podrške Vukovaraca

hedl penava
Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Zastupnik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je reagirao na tvrdnje portala Telegram da je 2019. godine Ante Penava, otac gradonačelnika, kupio zemljište od druge osobe na trasi buduće obilaznice Vukovara s ciljem otkupa za veliki novac. Penava ističe da je ‘povlaštena’ informacija javna već 19 godina.

> Penava odgovorio Hedlu: ‘Zaoborni je bio u logoru 6 mjeseci, brat mu je ubijen. Tko mu to može platiti?’

> Zašto je Hedl prije predsjedničkih izbora hvalio Škoru, a sada ga pita od kud mu imovina?

U nastavku prenosimo njegovo priopćenje:

“[VUKOVARCI SE BORE, A VUKOVAR RASTE – KLEVETNICIMA USPRKOS!]

Znamo da će nam Zagreb slati svoje kandidate i „upravitelje“ te da i dalje neće ispunjavati svoja obećanja prema Vukovaru i na to smo navikli, ali danas su ipak pretjerali u svojim pokušajima da diskreditiraju ne mene, nego moju obitelj. A to je i od njih – previše.

Danas je izašao još jedan članak u nizu autora Drage Hedla koji senzacionalno otkriva kako je moj otac Ante kupio zemljište od druge fizičke osobe, navodno zbog saznanja da će se tamo graditi obilaznica pa će država to zemljište otkupiti po nekoj visokoj cijeni. Navodi se u tekstu da sam iskoristio “povlaštenu” informaciju iako je trasa obilaznice ucrtana još davne 2002. godine i javno je dostupan podatak u prostorno-planskoj dokumentaciji Vukovarsko-srijemske županije, ali i Grada Vukovara. Dakle najmanje je 19 godina ta “povlaštena” informacija javno dostupna i jednako toliko dugo se po pitanju izgradnje te obilaznice, koja je državni projekt, nismo pomaknuli s mrtve točke, a s obzirom na dinamiku ovog projekta, izgledno je da se neće realizirati niti slijedećih 19 godina.

Nadalje, od 2002. kada je ucrtana obilaznica pa do danas promijenilo se čak pet vlasnika tog zemljišta, ali eto, jedino sam ja imao “povlaštenu” informaciju koja je, ponavljam, najmanje 19 godina javno dostupna svakom građaninu ove zemlje.

Jedini i pravi razlog ovog medijskog linča je pokušaj diskreditacije mene osobno, a sve zbog spoznaje o velikoj podršci i povjerenju građana grada Vukovara, što na žalost Drage Hedla i nalogodavaca, potvrđuju sva do sada provedena istraživanja javnog mnijenja na temu nadolazećih lokalnih izbora”, poručio je Penava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr