Penava: ‘Kolona ne bi trebala biti upitna, no postoje 2 problematična mjesta’

Foto: Snimka zaslona

Kolona sjećanja u Vukovaru, doduše u skromnijem formatu, održati i ove godine, bez obzira na odluku Stožera kojom se zabranilo održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednome mjestu.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ranije je poručio da ne dolazi u obzir da se Kolona sjećanja ne održi. Kazao je da poziva građane da kao i svake godine dostojanstveno obilježe pad Vukovara s tim da u povodu ovogodišnje obljetnice, Penava je predložio da svi koji to mogu upale lampion na svom prozoru. A oni koji to jako osjećaju iz dubokih emotivnih razloga, Penava tvrdi da njima nitko ne može zabraniti nazočnost u koloni.

> Pravila za Kolonu sjećanja: 500 ljudi uz razmak, kontrola pri ulasku u Vukovar

”Detektirali smo dvije kritične točke vezano za samu kolonu. To je početna točka, dvorište bolnice, a to će ove godine biti ispred bolnice, odnosno u Županijskoj ulici. Drugo mjesto je na memorijalnom groblju, zato što se na ta dva mjesta okupljao veći broj ljudi. To su statična mjesta i tu je potencijalno velika mogućnost zaraze. Sama kolona se odvija po trasi dugačkoj pet i pol kilometara i ona ne bi trebala biti upitna”, rekao je Penava za RTL Danas.

Kao problem su detektirana prijevozna sredstva, posebice ona masovna.

”Molim da se ne dolazi autobusima i vlakovima. Imamo informaciju da je cjelokupna organizacija u tom smislu masovnog prijevoza gotovo u potpunosti izostala u odnosu na prošle godine i to me raduje u smislu koronavirusa”, izjavio je vukovarski gradonačelnik.

Drugo kritično mjesto su ugostiteljski obrti, no Penava tvrdi da će se ugostiteljski objekti morati držati zadanih parametara s aspekta ponašanja i distance unutar objekata.

”Danas smo postigli dogovor da će radno vrijeme biti ograničeno do 21 sat”, napominje Penava.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl.vijesti.hr