Penava: Predsjednicima RH, Sabora i Vlade te ministrima mjesto je u Koloni sjećanja

Foto: Fah

Vukovarski gradonačelnik Ivana Penava u intervjuu za Večernji list kazao je kako je predsjednicima RH, Sabora, Vlade i ministrima, 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, mjesto u Koloni sjećanja.

„Nije mi drago kada čujem takve najave”, misleći pritom na najave kako su istaknuti čelnici u Vukovaru nisu poželjni ni ove godine. “Nije mi bilo drago ni gledati sve ono s prošle Kolone sjećanja u Vukovaru. Tog dana u Vukovaru mjesto je i predsjednicima RH, Sabora, Vlade, ministrima… Nitko se ne smije osjećati nepoželjan. Nažalost, činjenica je i da su za mnogo toga oni sami krivi“, kazao je Penava.

Na pitanje što će biti sa skinutim dvojezičnim pločama, Penava je naglasio kako su one urudžbirane u Grad Vukovar i naslovljene na Gradsko vijeće te dodao kako je „u međuvremenu po njih došla policija“.

Penava je ustvrdio kako je skidanje ploča u Vukovaru koji je označen time kao „grad slučaj“, Vukovaru i Vukovarcima nametnuto sa strane.

„Sami građani Vukovara nikad se ne bi odlučili za takvo što jer svi mi vrlo dobro znamo što znače nemiri, napuštanje domova i kada čovjek ostane bez svega što je godinama stvarao. Činjenica je da u Vukovaru nisu stvoreni neki od osnovnih uvjeta za normalan život i da je za to odgovorna Vlada RH“, zaključio je Penava u intervjuu za Večernji list..

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr
Photo: fah