Petir: Je li financiranje rodne ideologije u skladu s vrijednostima koje kao narod baštinimo?

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Nezavisna saborska zastupnica Marijana Petir u razgovoru za Narod.hr komentirala je prijedlog Zakona o elektroničkim medijima i istaknula kako je važno otkloniti nejasnoće koje se dovode u vezu s rodnom ideologijom.

“Kad država izdvaja određena financijska sredstva, onda moramo voditi računa je li to u skladu s vrijednostima koje kao narod baštinimo. Kroz zakon se u nekoliko članaka, a osobito u članku 71., spominju određeni elementi koji itekako podsjećaju na rodnu ideologiju. Kroz Ustav promičemo jednakost i ravnopravnost između žena i muškarca, stoga sam predložila da se i sam Zakon o elektroničkim medijima redefinira i izmijeni na način da se promiče ravnopravnost između žena i muškaraca, a ne rodna ideologija.”, kazala je Petir.

Naime u Prijedlogu Zakona, u članku 71. navedeno je kako će se “sredstvima Fonda poticati proizvodnja i objavljivanje audiovizualnih i radijskih projekata, programa i sadržaja koji su od javnog interesa i usmjereni na (…) poticanje razvoja svijesti o ravnopravnosti spolova i drugih najviših vrednota ustavnog poretka, poticanje svijesti o ravnopravnosti rodnih identiteta i spolnoj orijentaciji.

Brojni su zastupnici kritizirali i članak 93. kojim je propisana odgovornost nakladnika za cjelokupni sadržaj pa i onaj koji generiraju korisnici.

> Raspudić za Narod.hr: Kroz Zakon o medijima pokušavaju nametnuti rodnu ideologiju

> Vidović Krišto za Narod.hr: Plenkovićeva Vlada sustavno sprječava medije da budu neovisni

Prihvati li saborska većina zakon, povećat će se odgovornost urednika i za čitateljske komentare ispod tekstova, a mnogi ističu kako su propisane kazne koje sežu do milijun kuna previsoke te će dovesti do gašenja neovisnih portala.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr