Plenković izbjegao odgovor na tvrdnje da je HDZ okrenuo leđa ministrici Žalac

Foto: Fah

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije htio u petak u Bruxellesu ponovno komentirati slučaj ministrice EU fondova Gabrijele Žalac i navode dijela hrvatskih medija da bi uskoro mogla biti “bivša” jer joj se posljednjih dana lijepe afere jedna za drugom.

“Govorili smo o tome jučer. Te komentare tko kome što priča i govori, to neću komentirati niti je to moj stil”, odgovorio je Plenković na novinarski upit je li točno da je vrh HDZ-a okrenuo leđa ministrici Žalac.

Plenković potpuno konfuzan na pitanja o ministrici Žalac – pročitajte što je rekao novinarima

Na dodatno pitanje ima li Žalac njegovu potporu, odgovorio je “vidite da radi”.

I dalje se opravdava: Evo što ministrica Žalac još kaže o spornom Mercedesu i o odnosima s poduzetnikom Jollyjem

Nakon slučaja s vožnjom bez važeće vozačke dozvole i naleta na djevojčicu u Vinkovcima, ministrica je upletena i u kontroverzno rentanje luksuznog mercedsa koji su od tvrtke šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja unajmili njezini roditelji.

Žalac je nakon toga izjavila da ima indicije da joj afere smješta netko iz vlastite stranke.

Medved i Butković o mogućem unutarstranačkom podmetanju u HDZ-u: ‘Ne znamo tko smješta ministrici Žalac’

Plenković je u četvrtak rekao novinarima da ne zna tko smješta ministrici Žalac, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković čak je ismijao ministričine navode stihovima pjesme Vojka V.

‘Možda netko protiv nje lobira, sabotira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni.’

Na pitanje vjeruje li svemu što Žalac kaže, Plenković je izbjegavši izravan odgovor rekao da “vjeruje da će HDZ dobiti najmanje pet mandata na europskim izborima, da je najsnažnija, dominantna politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni već 30 godina i tako će biti i nakon izbora koji se uskoro održavaju”.

Izvor: narod.hr/hina