Priču objavljenu u Glasu Slavonije o Anti Oršoliću, branitelju koji je zamrznuo mirovinu i otvorio fast food u središtu Osijeka te ponudio burek po samo pet kuna, prenijeli su gotovo svi domaći mediji, a Osječani su odmah pohrlili po burek koji je upola povoljniji nego kod konkurencije. Domaće tijesto, iskusna ruka i zanimljiva punjenja kao što su čokolada ili pizza, uz standardni sir ili meso, i Opa klopa u Pejačevićevoj ulici brzo je postala omiljena destinacija radnicima u potrazi za brzim obrokom. No, od silnog posla 41-godišnji Anto doslovce pada s nogu, vitrina nerijetko ostane prazna, a bureka i pita jednostavno se ne stigne ispeći dovoljno.
“Pekao sam 70 do 80 tepsija bureka dnevno, a nakon što je objavljen tekst, počeli smo praviti i više od 200 tepsija bureka dnevno. Gosti nižu pozitivne komentare, rado nam dolaze i jedina zamjerka je što bi nam trebala veća proizvodnja. Trebam hitno zaposliti još jednog pekara, iskusnog u spravljanju bureka, ali ne možemo naći pravu osobu. Nude nam se mnogi koji žele raditi na crno, mlađi ne znaju praviti burek, a ne mogu si priuštiti da uzmem nekog šegrta i trošim vrijeme da ga učim. Ja sam tu od četiri ujutro do 21 ili 22 sata. Spavam samo nekoliko sati dnevno i doslovce padam s nogu. Drago mi je što je posao dobro krenuo, ali ovo je sada već fizički neizdrživo i od idućeg tjedna moram naći neko novo rješenje. Sada pripremimo 200-tinjak tepsija bureka, a da pravimo još 60 ili 70, sve bismo prodali. Peć može progutati više, ali moje ruke ih ne mogu pripremiti”, kaže Anto Oršolić.
Njegovu priču objavili su gotovo svi mediji, od radijskih postaja, preko portala, tiskanih medija i televizijskih postaja, a Anto kaže kako zbog medijske pažnje nije postao zvijezda.
“Ma kakva zvijezda! Jedino što sam postao je još veći radnik. Prije nego što je priča izašla, radio sam puno, a jedino što sam dobio je što sada moram raditi još više. No, drago mi je zbog toga, zapošljavam, plaće nisu problem i posao je krenuo bolje nego što sam se nadao. No, ne nađem li još jednog buregdžiju, morat ću uvesti rad u jednoj smjeni i popodne malo odmarati”, kaže Oršolić te dodaje kako će posla biti i još više kada se na jesen srednjoškolci vrate u školske klupe.