Policija podnijela optužni prijedlog protiv gradonačelnice Siska, pa odustala od njega

Foto: fah

Sisačko-moslavačka policija podnijela je optužni prijedlog protiv gradonačelnice Siska – SDP-ovke Kristine Ikić Baniček, jer je u službenom aktu vrijeđala i omalovažavala službu i djelatnike kriminalističke policije, piše HRT.

Policija je u svibnju od gradonačelnice zatražila objašnjenje zašto podaci o sredstvima dodijeljenim udrugama i drugim subjektima u 2015. nisu javno objavljeni. Gradonačelnica je u službenom dopisu odgovorila da podaci jesu javno objavljeni i dostupni. Zahtjev policije tada je ocijenila neprofesionalnim i diletantskim.

“Razmišljala sam jedno vrijeme da prijeđem preko ovoga kao što sam toliko puta prije prešla. Međutim ovaj najnoviji, očito politički motiviran potupak sisačke policije i lažne optužbe za verbalni delikt su me ohrabrile u nastojanju da ne prijeđem ponovno preko toga. Razmišljala sam, ako ovo rade osobi koja je od strane građana Siska izabrana da ih predstavlja što će onda sutra raditi običnim građanima”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

MUP: Policija odustaje od optužnog prijedloga protiv sisačke gradonačelnice

Ravnateljstvo policije i Policijska uprava sisačko-moslavačka utvrdili su, vezano za optužni prijedlog sisačko-moslavačke policije protiv sisačke gradonačelnice, “da nije bilo osnova za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradonačelnice Siska, Kristine Ikić Baniček”, te policija odustaje od optužnog prijedloga, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

“Vezano za obavijest o počinjenom prekršaju Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, izvješćujemo javnost da su Ravnateljstvo policije i Policijska uprava sisačko-moslavačka analizom navedenog slučaja utvrdili da nije bilo osnova za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradonačelnice grada Siska Kristine Ikić Baniček. Sukladno navedenom, Policijska uprava sisačko-moslavačka će temeljem Prekršajnog zakona odustati od optužnog prijedloga podnijetog protiv nje”, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću MUP-a.

“Policijska uprava sisačko-moslavačka u svom je obraćanju gradonačelnici izrazila žaljenje zbog cijelog događaja te naglasila kako postupci policije u ovom slučaju nisu bili politički motivirani.

Uz međusobno poštovanje i uvažavanje odgovornih zadaća koje obavljaju, sisačko-moslavačka policija pozvala je gradonačelnicu Ikić Baniček na daljnju suradnju u interesu naših građana”, dodaje se u priopćenju.

Vodi li SDP-ova Ikić Baniček Sisak kao Sjevernu Koreju?

„Našu sisačku gradonačelnicu zovem partizankom jer ona viče ‘Smrt fašizmu’, nas katolike ne tretira kao građane, već kao roblje. Samo u sisačkim vrtićima nema mogućnosti izbora vjerskog programa jer naša drugarica gradonačelnica to ne dopušta, kao da smo u Sisku Sjeverna Koreja“, rekao je biskup Vlado Košić na jednoj tribini naglasivši da komunizam nema ni ljevicu ni desnicu, da je komunizam totalitaran, jer je bilo: ili mi ili oni.

> Biskup Košić: Radi Ustavnoga suda skratili smo propovijedi pa su članovi Udruge ‘U ime obitelji’ prezentirali vjernicima kada počinje život

Podsjetimo, sisačka gradonačelnica na središnjem obilježavanju Dana antifašističke borbe, 22. lipnja prošle godine istakla je da se protiv novog fašizma mora boriti, ‘jer se čini kao da borba ide ispočetka i da partizani rat već nisu jednom dobili’.
“Idemo u borbu u kojoj nema pušaka i bombi, ali smo napadnuti lažima i podvalama. Relativiziranjem žrtava i zločinaca, kao i morala, zamagljuje se razlika između ‘nas i njih’, pa će oni pobijediti a mi izgubiti. Onda će bilo tko, pa i notorni neofašist kojem su dali zadatak da nam ubije kulturu, moći za sebe reći da je antifašist, iako po mom znanju antifašisti ne nose ustaške kape”, izjavila je Ikić Baniček.

Prošle je godine u javnost izašla Facebook objava gradonačelnice Ikić Baniček koju je poručila neistomišljenicima, a koja je naknadno izbrisana s njenog profila. “Ako se neka budala izlane da to nismo imali u projektu krvi mu se napijem !!!” glasila je objava koja je pokazala ‘oštre zube’ gradonačelnice, SDP-ovke koja je naročito osjetljiva na sekularnost svojega grada, što je jednom prilikom naglasio biskup Košić spominjujući kako je loša komunikacija između gradske vlasti i biskupije. Sve probleme s kojima se suočava grad Sisak i većinsko katoličko stanovništvo možete pročitati OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt