Potpišite peticiju o preispitivanju odluke o preseljenju Ureda Predsjednika!

Udruga ‘U ime obitelji’ na platformi CitizenGo pokrenula je peticiju kojom poziva Ured predsjednika RH i Vladu RH da djeluje na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana te omogući suradnju svih nadležnih oko nesmetane primopredaje vlasti i povratka povjerenja građana u najviše državne institucije.

U događanjima posljednjih dana se čini kao da Premijer i Predsjednik smišljaju načine kako otežati preuzimanje vlasti novoj predsjednici te joj uskratiti pristup dosadašnjim resursima i arhivima predsjednika.

Započeto preseljenje Ureda iz kojeg se za dva tjedna g. Josipović seli i to bez provedbe analize troškova i koristi te drugih uvjeta koji bi opravdali takvu odluku ostavlja dojam političkog obračunavanja i nezrelog prihvaćanja poraza, otežava prijelaz vlasti i ugrožava nacionalnu sigurnost, smanjuje potencijal za konsenzus oko bitnih nacionalnih pitanja i, ne najmanje važno, ruši ugled Republike Hrvatske

Stoga Vas pozivamo da potpišete peticiju protiv ovakvog postupanja aktualne vlasti i predsjednika u odlasku.

http://www.citizengo.org/hr/17840-omogucite-nesmetanu-primopredaju-vlasti-i-vratite-povjerenje-gradana

Raspravom o preseljenju Ureda zaglušuje se medijski prostor kako se ne bi govorilo o važnijim temama kao što su nesposobnost rješavanja problema koju je ova Vlada tijekom svog mandata pokazala, 317 tisuća nezaposlenih, porast stope iseljavanja mladih i činjenica da je Hrvatska jedina zemlja u EU koja ne bilježi rast bruto domaćeg proizvoda i koja je već 7 godinu u recesiji.

Zbog svih tih razloga pozivamo Premijera i Predsjednika da prestanu otežavati primopredaju vlasti i ugoržavati nacionalnu sigurnost na račun poreznih obveznika.

Tekst peticije glasi:

Poštovani Predsjedniče, poštovani Premijeru,

zaprepastila me vaša odluka da dva tjedna prije inauguracije novoizabrane predsjednice donesete odluku o preseljenju Ureda Predsjednika RH s lokacije na Pantovčaku u Visoku ulicu bez da provedbe analize troškova i koristi te drugih aspekata koja bi opravdala takvu odluku.

Vaš potez ostavlja dojam političkog obračunavanja i nemogućnosti da zrelo prihvatite poraz na predsjedničkim izborima.

Još više ste poljulali povjerenje građana u političare, a k tome na račun poreznih obveznika otežavate prijelaz vlasti te ugrožavate nacionalnu sigurnost.

Zbog svega navedenog očekujem od Vas da djelujete na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana te omogućite suradnju institucija Vlade, Ureda predsjednika u odlasku i novoizabrane predsjednice RH, u svrhu nesmetane primopredaje vlasti i povratka povjerenja građana u najviše državne institucije.

Peticiju, koju je pokrenula Udruga ‘U ime obitelji’ možete potpisati ovdje.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: Ex13